Filippas Favoriter l Hamburg


Hamburg är Tysklands näst största stad och här hittar du ett enormt utbud av nöjen, god mat, shopping och sevärdheter. Det är inte svårt att förstå varför staden är ett populärt resmål för weekendresor. Här är det enkelt att uppleva mycket på kort tid, det mesta ligger samlat i centrum och det är väldigt lätt att ta sig runt. Blir du trött i fötterna så kan du enkelt hyra en cykel. Det finns cirka 70 uthyrningsställen och Hamburg är perfekt att uppleva på två hjul. När jag besöker denna charmiga lilla (stor) stad, passar jag alltid på att besöka några ställen som är måsten enligt mig 🙂

1. Condi Lounge- mysigt kaffe/lounge precis vid sjön, trevligt att bara titta på allt folk.

Adress: Neuer Jungfernstieg 9-14 Hamburg

2. Alsterhaus – varuhus som har allt man kan tänka sig & högst upp ligger trevliga små restauranger och barer. Adress: Jungfernstieg 16-20, 20354 Hamburg

3. Burgerlich – här sitter du bland björkar och blir serverad Hamburgs bästa burgare, enligt mig.

Adress: Speersort 1 / Curienstraße 1, 20095 Hamburg

4. Vid juletider passar jag alltid på att titta in på Vier Jahreszeiten – och kollar in deras fantastiska julgran och julpynt. Kan även rekommendera deras afternoon tea – ska dock bokas i god tid – enjoy!

Adress: Neuer Jungfernstieg 14, 20354 Hamburg

Kram Filippa