Måsten i Málaga

Glöm sol och golf. Málaga är en av Europas museitätaste städer och en riktigt trevlig och fullfjädrad weekenddestination enligt mig. Här kommer några tips på måsten när man besöker denna kosmopolitiska huvudstad i Málagaprovinsen Andalusien!

1. Centre Pompidou

Málagas kulturella status höjdes rejält nät detta museum invigdes 2015. Pompidou centret i Málaga är det första som detta parisiska konstcenter valt att placera utanför Frankrike och här bjuds man in till en fantastisk tur bland några av 1900 och 2000-talets mest berömda konstnärer.

Adress: Pasaje Doctor Carrillo Casaux, s/n, 29016 Málaga

2. Saluhall – Las Atarazanas

Diskarna i Malagas saluhall dignar av korvar, skinkor, ostar, grönsaker och fisk. Här kan man både smaka och lukta på delikatesserna – älskar marknader!

Adress: Calle Atarazanas, 10, 29005 Málaga

3. Museo Picasso

Mitt i Gamla stan ligger Picassomuseet i Málaga, en hyllning till den lokala talangen, Pablo Picasso. Här kan du  på beskåda ett stort antal verk av den världsberömde målaren och skulptören. Eftersom Pablo Picasso föddes i Málaga är det kanske inte så förvånande att en av de mest imponerande samlingarna av hans verk också finns i staden. Den permanenta utställningen består av 285 verk som donerats till museet av Picassos familj.

Adress: Palacio de Buenavista, Calle San Agustín, 8, 29015 Málaga

4. AC Hotel Málaga Palacio by Marriott

På takterassen på detta hotell hittar man baren Ático –  här är det bara att njuta av välsmakande drinkar och spektakulär utsikt över Malaga 👌

Adress: Calle Cortina del Muelle, 1, 29015 Málaga

 – xoxo Alex –