Bäst i Budapest

Budapest är en av de vackraste huvudstäderna i Europa. Opera, restauranger, konst och termalbad gör det till den perfekta platsen för en weekend och att njuta av livet!

Här kommer några av mina favoriter och måsten i Budapest när man besöker denna fantastiska stad!

St. Andrea

Jag älskar ju takbarer, så här kommer en av mina favoriter. Utöver den sköna utsikten och härliga atmosfären så får man, bra mat och fantastiska drinkar här. Den här takbaren har det mesta man kan önska sig.

Adress: Budapest, Deák Ferenc u. 5, 1052

Déryné

Livlig och familjeägd bistro med hög mys- och glamfaktor. Här kan du njuta av lång frukost ända fram till kl. 11.30. Jag kan även rekommendera deras sunday brunch – underbar!

Adress: Budapest, Krisztina tér 3, 1013

Széchenyi

Jag är besatt av Spa bad i alla former. Och denna stad är sprängfylld med härliga termal bad, dvs. bassänger som är uppvärmda från varma naturliga källor. Bäst i Budapest är helt klart Széchenyi, som är i särklass Europas största badanläggning alla kategorier. Spaet erbjuder även en mängd olika wellness services, behandlingar, som lerinpackningar eller kolsyrat bad – I like!

Adress: Budapest, Állatkerti krt. 9-11, 1146

Stora saluhallen

Sist men inte minst. När jag är i en ny stad försöker jag alltid besöka deras saluhall (saluhallar). Och bara byggnaden i sig är mycket imponerande, men det inget mot den mängd mat som möter dig när du går in genom portarna. Här dignar det av grönsaker, kött, korvar, kryddor, honung, frukt, vin och bakverk.

Adress: Budapest, Vámház krt. 1-3, 1093

– xoxo Alex –