logo
logo
logo
logo

Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Navigate backward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

,

Rese-information avseende covid-19

(senast uppdaterad 2022-04-20)

Den mycket svåra situation som covid-19 viruset försatte i stort sett hela världen i är inte helt över än – men till allas stora glädje ser vi nu stora förbättringar, och de flesta länder har öppnat upp för besökare och turister igen.

Dock är det så att olika länder väljer olika vägar tillbaka – restriktioner och regler lyfts och ändras på olika sätt och i olika takt, beroende på nationella strategier och beslut.

Våra kunder sätter själva ihop sina paketresor, och dessa tusentals olika kombinationer av nationalitet/avreseland/rutt/destination tillsammans med GDPR gör att vi tyvärr inte kan publicera löpande information om varje enskild resa.

Detta innebär att det är extra viktigt att man som resenär tar stort ansvar inför och under resan, och nedan finner du tips, råd och länkar för att hjälpa dig göra detta.

Oavsett om ”vaccin-pass” eller liknande har implementerats i det land varifrån ditt pass är utfärdat utfärdats, vill vi därför påminna alla resenärer att själva ta noga reda på vilka eventuella lokala restriktioner och regler som gäller för just det land och den destination du är på väg att besöka.

Undersök i detalj vad som gäller
– inför avresan (t.ex. inrese-regler, online-registrering, visum, tester, vaccinationer och/eller hälsodeklaration),
– på resan (t.ex. vilka regler som gäller på flygplan och flygplatser),
– på resmålet (t.ex. vaccin-pass, krav på munskydd, social distansering, karantän och/eller tester), samt
– inför hemresan (t.ex. utrese-regler, tester, hälsodeklaration, eventuell karantän vid hemkomst).

Aktuell information om situationen på din destination kan t.ex. fås på myndigheters, ambassaders och flygbolags websidor samt nedan under fliken ”Inreseregler” där ni finner länkar till olika länders / destinationers inrese-regler.

Notera att lokala regler kan variera beroende på din nationalitet.

Observera också att förutsättningarna på vissa destinationer och hotell kan komma att ändras mellan bokningstillfället och avresedatumet.