Billiga resor till Buenos Aires

Buenos Aires

Fotbollsnörd, tangofantast eller gourmand? Oavsett vad du anser dig vara så har Buenos Aires något för dig.

Buenos Aires består av cirka tre miljoner invånare (med storstadsområdet nästan 13 miljoner) och har 48 stadsdelar. En av de mest besökta stadsdelarna är kvarteret La Boca som är känt för sina hus, med fasad av veckad plåt och starka färger. Här kan du även uppleva en fotbollsmatch mellan ärkerivalerna Boca Juniors och River Plate på stadion La Bombonera. Biljetterna kan man köpa vid stadion, men se till att vara ute i god tid.

Det enklaste sättet att ta sig runt i staden är med taxi. Med över 30 000 taxibilar behöver man inte vänta länge på att få tag på en. Säkrast är det att resa med ett av de officiella taxibolagen, som till exempel Radio Taxi. Buss är annars ett bra och billigt sätt att upptäcka staden. I nästan varje gatukiosk kan man köpa busskarta så du kan ge dig ut på egen sightseeing. Biljetterna löser man ofta i biljettautomat, som betalas med mynt.

Buenos Aires kallas ibland Sydamerikas kulturhuvudstad. Med mer än 190 teaterscener, 150 biografer och 120 museer så är detta ett eldorado för kulturälskaren. Utöver det hittar man ett stort utbud av bokaffärer och konserter.Ett museum som är väl värt ett besök är MALBA (Museo de Arte Latinoamericano de Buenos Aires) - här finns en av världens största samling av latinamerikansk nittonhundratalskonst. En av världens viktigaste operascener finns i Buenos Aires, Teatro Colón, som har en akustik i världsklass.

Tango …att inte nämna denna eldiga dans i samband med Buenos Aires vore nästan ett brott. Och med handen på hjärtat så vore tangon inte särskilt mycket utan Buenos Aires. Denna pardans skapades av immigranterna i de fattiga hamnkvarteren i slutet av 1800-talet och är en kombination av bland annat tysk vals, tjeckisk polka, polsk mazurka och finsk jenka. Utbudet av milongas (danssalonger) är stort och finns över hela Buenos Aires så här finns många möjligheter att ta en del av den argentinska tangon. Tango finns i olika stilar - klassisk, elektro och nuevo (ny) så det är bara att försöka välja i utbudet av kurser och shower. Vi vill dock utfärda en varning - vissa blir beroende och kan spendera en livstid att finslipa denna sinnliga dans.

Ställ om matklockan när du passerar den argentinska gränsen, för här är det inte middag förrän runt klockan nio på kvällen. Att tillgodose ett begär för saftiga biffar är inte svårt att göra i landet som är perfektionist när det kommer till grillning (asado). Parrillas (grillrestauranger) finns i nästan varje gathörn och utbudet av kött är oändligt och av högsta klass. Men lämna gärna utrymme för glass, om du kan - en eller två kulor av dulce de leche (glass med smak av karamell) är en argentinsk specialitet.

Buenos Aires kombinerar europeisk storhet med latinsk passion. Det är en stad utan klara sevärdheter eller måsten men vacker som få.

Visste du att:

Casa Rosada, som har varit presidentpalats, är två sammansatta byggnader och det är två svensk-argentinska arkitekter som har ritat dem.

Fem nobelpristagare är födda i Buenos Aires, vilket är rekord.

Stadens mest berömda fotbollslag, Boca Juniors, spelar i svenska färger. När klubben skulle välja färger till sina nya dräkter kunde man inte enas, utan bestämde att ta färgerna efter den första båten som ankom nästföljande dag till hamnen, vilket var en svensk båt.

Bra att veta!

Dricks

I hela Latinamerika utgör dricks en stor del av lönen för väl utfört arbete. Man brukar ge måttstocken 10 % av beloppet på restaurangbesök. Men hur mycket ska man då betala i dricks för exempelvis städning på hotellet, bärhjälp av väskor samt guider och chaufförer? Det är helt upp till dig. Tänk på att man betalar för god service - om man inte är nöjd, lämna mindre eller ingen dricks alls.

Elektricitet 

I Argentina har man 3 ”pins” uttag och därför rekommenderas en universal adapter.

Flygplatsskatt

I Argentina måste man betala både inrikes och internationell flygplatsskatt. Inrikesskatten varierar beroende på vilken flygplats man flyger ifrån men ligger runt 5 - 10 US dollar per person. Internationell flygplatsskatt är dock inkluderad i biljettpriset om man flyger från Ezeiza (EZE) Airport. Alla skatter betalas kontant vid avresa på plats.

Klimat

Man har omvända årstider från oss i Skandinavien, vilket innebär att det är sommar under november till mars i Argentina. Se gärna därför efter hur vädret ska vara för perioden som du ska resa.

Reseförsäkring

Se över din reseförsäkring innan avresa så att du inte är utan under din semester.

Ta sig till/från flygplatsen (EZE): 

Här finns både lokalbussar, shuttleservice samt taxi som alternativ för att ta sig in till Buenos Aires. Även om avstånden korta mellan flygplats och hotell så kan det ta tid på grund av mycket trafik.

Telefoni

I Argentina finns det bra täckning generellt för mobiler i tätbefolkade områden men om just din mobil fungerar beror också på vilken operatör och vilken typ av telefon du har. I Argentina behövs telefon med så kallade trippleband. För mer information och priser ska du kontakta din mobiloperatör.

Vaccinationer

Vi rekommenderar att du ser över ditt skydd mot ex stelkramp, gulsot och gula febern. Gula feberns utbredningsområde förändras ständigt och för att få den allra senaste och mest korrekta informationen om infekterade områden bör man vända sig till någon vaccinationscentral.

Valuta

Valutan i Argentina heter pesos. Växla till US-dollar här hemma för att växla till argentinsk peso på plats för att få den bästa växlingskursen (resecheckar rekommenderas ej!). De största betalkorten som VISA/Master Card fungerar utan problem i landets största städerna och det finns gott om bankomater. Kontrollera med din bank innan avresa så att kortet ej är erlagt på spärr eller dylikt.

Visum

Visum krävs ej för svenska medborgare om vistelsen är mindre än 90 dagar.

NH Collection Buenos Aires Centro Historico

Ett av våra toppval i Buenos Aires.
Pris från 9 495:- inklusive flyg!
Se hotell

Hotel Madero

Upplev förstklassig service på Hotel Madero.
Pris från 10 925:- inklusive flyg!
Se hotell

CasaCalma Hotel

Bo i hjärtat av Buenos Aires i omtyckt boutiquehotell.
Pris från 10 225:- inklusive flyg!
Se hotell

Vain Boutique Hotel

Mysigt boutiquehotell med takterrass och jacuzzi.
Pris från 9 465:- inklusive flyg!
Se hotell

Mine Hotel Boutique

Prisbelönt designhotell med utomhuspool.
Pris från 9 695:- inklusive flyg!
Se hotell

Casa Umare

Enkelt och omtyckt lägenhetshotell i Almagro.
Pris från 9 315:- inklusive flyg!
Se hotell

Poetry Building Recoleta

Populärt lägenhetshotell med takterrass.
Pris från 9 805:- inklusive flyg!
Se hotell

Dazzler by Wyndham Buenos Aires Polo

Högklassigt boende nära kapplöpningsbanan.
Pris från 9 365:- inklusive flyg!
Se hotell