Billiga resor till Sofia

Sofia

Förutfattande meningar är förmodligen det som gör att Bulgariens huvudstad hamnar väldigt långt ner på listan över resmål. Den äldre generationen förknippar den delen av Europa starkt med kalla kriget och den yngre generationen åker oftast till de klassiska charterresmålen vid Svarta havets kust. Men under de senaste åren har Sofia vaknat upp och blivit en trevlig storstad med ett blandat utbud av kultur, restauranger, sevärdheter och nöjesliv.

Bulgarien är beläget i sydöstra delen av Europa och har en lång och stundtals dramatisk historia. Men landet är i ständig förändring och den resan kommer med största sannolikhet bara att fortsätta.

Flygplatsen ligger nära belägen huvudstaden, endast 12 kilometer utanför. Ett prisvärt sätt att ta sig från flygplatsen är via metro eller buss, som går under merparten av dagen. Taxi finns även att tillgå men var observant på att det finns prislista i något utav taxins fönster och en fungerade taxameter.

Sofia är en av de äldsta huvudstäderna i Europa och dess historia går ända tillbaka till 700-talet f.Kr. Staden hade förr en viktig roll på grund av sitt läge då viktiga handelsvägar passerade och sammankopplade Adriatiska havet och Centraleuropa med Svarta havet och Egeiska havet. På grund av sin ålder har staden fått en lite spretig arkitektstil – från historiska landmärke som Boyanakyrkan till det udda och moderna Snigelhuset. Detta gör att det är svårt att förutse vad som väntar runt nästa hörn när man är på upptäcktsfärd, vilket gör Sofia till charmigt och oförutsett.

På huvudgatan Vitosha Boulevard känns tempot stillsamt trots att Sofia är en miljonstad. Små affärer och inbjudande kaféer kantar gatan medans en och annan spårvagn kommer förbi.

Den kanske populäraste sevärdheten i Sofia är den ortodoxa katedralen Aleksandar Nevski. Man började bygga den år 1882 och det skulle ta 30 år att slutföra bygget. Katedralen rymmer över 5000 personer och är en av de största ortodoxa kyrkorna i världen.

Om du vill fly från Sofia för en dag så kan du bege dig till Vitosha-berget, som är beläget cirka en timmes bilfärd från huvudstaden. Här kan du ge dig ut på en vandring längs skogbeklädda sluttningarna och klippiga toppar.

 

Klicka här för att läsa om de bästa transportmöjligheterna från/till flygplatsen.

City Avenue Hotel

Prisvärt medelklasshotell i hjärtat av Sofia.
Pris från 1 265:- inklusive flyg!
Se hotell

Sofia Residence Boutique Hotel

Personligt hotell med promenadavstånd till Sofias sevärdheter.
Se hotell

Les Fleurs Boutique Hotel

På Les Fleurs Boutique Hotel bor du i hjärtat av Sofia, inom gångavstånd till Sveta Nedelya-kyrkan och Slaveykov-torget.
Pris från 1 705:- inklusive flyg!
Se hotell

Central Park Hotel Sofia

På Central Park Hotel bor du i hjärtat av Sofia, runt hörnet från Kulturens nationalpalats och nära Slaveykov-torget.
Pris från 1 705:- inklusive flyg!
Se hotell

Arena di Serdica Hotel

På 5-stjärniga Arena di Serdica Hotel bor du i hjärtat av Sofia, inom gångavstånd till Ryska kyrkan och Alexander av Bulgariens torg.
Pris från 2 065:- inklusive flyg!
Se hotell

Sofia Hotel Balkan

När du bor på Sofia Hotel Balkan har du bara några minuter till S:ta Sofia-monumentet och S:t George-kyrkan.
Pris från 1 875:- inklusive flyg!
Se hotell