Billiga resor till Paphos

Paphos

Paphos, eller Pafos, är en vacker kuststad på sydvästra Cypern och är enligt myten, den grekiska kärleksgudinnan Afrodites födelseplats. Den legendariska ”Afrodites klippa” är förmodligen en av Cyperns mest fotograferade vy och ligger endast ett par mil öster om Pafos.

Pafos och den vackra Afroditekusten är enligt många den mest intressanta delen av Cypern, särskilt lämplig för den som föredrar natur och kultur, framför strand och party. Med Medelhavets kanske mest fängslande historia, närheten till orörd och fantastisk natur och mångfaldig kultur och sevärdheter har Pafos tagit en naturlig plats i många bultande semesterhjärtan!

Endast en kort resa från Pafos hittar du den orörda och bedårande vackra Akamas-halvön. Halvön är Cyperns största nationalpark och antagligen landets bäst bevarande hemlighet. Hit vallfärdar den mer äventyrliga resenären, fågelskådaren och/eller landstrykaren för att beundra det fängslande djur- och växtriket med över 530 olika inhemska växtarter och den sanslöst vackra naturen!

Pafos är omtalat som ett enda stort utomhusmuseum och i stort sätt hela staden finns med på Unescos världsarvlista. Här hittar du så många historiska riktmärken och intressanta omgivningar att mottot ”Varannan dag strand, varannan dag utflykt” är att föredra, för att få mest ut av resan och inte gå glapp om alla fantastiska platser!

Tips! Området är en utmärkt bas för äventyrliga utflykter och det unika landskapet nås allra bäst med jeep.

I staden väljer de flesta turisterna att samlas vid den charmiga småbåtshamnen med sin långa strandpromenad som sträcker sig i stort sätt genom hela staden. Vi rekommenderar att gå en kvällspromenad i solnedgången och stoppa på en av alla trevliga barer och caféer som ligger utmed hamnen och längs promenadstråket. Stämningen är fantastisk.

Önskar du endast sol & bad är Pafos kanske inte förstahandsvalet för din semester, de långa och vita sandstränderna är nämligen inte Pafosområdets signum. Men ett skönt undantag är vackra Coral Bay som ligger några kilometer väster om Pafos. Coral Bay är den största och populäraste stranden i området och här är sanden lite grövre, men ändå mycket fin. Vi rekommenderar även den vackra stranden Lara - lika otämjd som ödslig. Styr jeepen i riktning mot Akamasområdet så når du denna strandpärla efter endast några kilometer. Väl värd ett besök.

Mitt i centrum i Pafos hittar du en härlig liten strand, där många cyprioter tar sitt morgondopp. Detta är en fin 150 meter lång strand med utsikt över Pafos fort, och vi vill påstå att finare utsikt än så här kan du knappast få på någon strand på Cypern. Bredvid stranden slingrar sig den populära strandpromenaden som tar dig vidare in till centrum och småbåtshamnen…

Din resa till Cypern & Pafos bokar du snabbt och enkelt på nätet

När du bokar din resa till Pafos hos TripX så har du alltid tryggheten av att våra semesterresor omfattas av den svenska resegarantilagen. Vi vill alltid skapa de billigaste resorna utan att tumma på kvaliteten eller tryggheten. På TripX.se är det både bekvämt, snabbt och framförallt prisvärt att boka sin resa. Även om vi är ett modernt internetbaserat reseföretag, så finns vi hands både före, under och efter resan. Du är alltid välkommen att kontakta oss för personlig rådgivning.

Om du söker efter billiga resor till Cypern/Pafos så har du kommit rätt!

Varmt välkommen till TripX

Ascos Coral Beach Hotel

Ascos Coral Beach är ett lyxigt fyrstjärnigt hotell i Paphos på vackra Coral Bay, med en egen privat strand för sina gäster!
Pris från 3 305:- inklusive flyg!
Se hotell

Avlida Hotel

Avlida Hotel är ett familjekärt hotell, nära den fina sandstranden i hjärtat av Paphos!
Pris från 2 945:- inklusive flyg!
Se hotell

Crown Resorts Horizon

Crown Resorts Horizon Hotel ligger i Pegeia, nära den gyllene och barnvänliga stranden Coral Bay!
Pris från 3 845:- inklusive flyg!
Se hotell

Daphne Hotel Apartments

Paphos är en charmig kuststad på sydvästra Cypern och när du bor på Daphne Hotel Apartments har du bara några minuter till Alykes strand som ligger i hjärtat av staden!
Pris från 2 325:- inklusive flyg!
Se hotell

Hilltop Gardens Hotel Apartments

Hilltop Gardens Hotel, i Paphos, med sin familjevänliga profil erbjuder ett prisvärt och bekvämt boende för din semester i soliga Cypern!
Pris från 1 805:- inklusive flyg!
Se hotell

Kefalonitis Hotel Apartments

Kefalonitis Hotel Apartments är ett avkopplande boendealternativ, 500 meter från stranden, med gångavstånd till stadens populäraste sevärdheter och den charmiga småbåtshamnen i Paphos!
Pris från 2 145:- inklusive flyg!
Se hotell

King Evelthon Beach Hotel & Resort

En exklusiv oas på bästa strandläge i vackra Paphos!
Pris från 6 915:- inklusive flyg!
Se hotell

New York Plaza Hotel Apartments

Ett bekvämt mellanklasshotell på fint läge, endast 900 m från stadens populäraste attraktion "Tombs of the Kings" som utgör en del av den kända arkeologiska parken Kato Pafos, en av de viktigaste arkeologisk platserna i Cypern!
Pris från 1 915:- inklusive flyg!
Se hotell

Panareti Paphos Resort

Detta hotell ligger i ett fint område i Paphos med utsikt över havet, mindre än 3 km från Alykes strand, Pafos hamn och Paphos arkeologiska park!
Se hotell

Princessa Vera Hotel Apartments

I hjärtat av turistområdet i Paphos ligger detta populära lägenhetskomplex, i ett lugnt hörn, med vacker utsikt över det kristallklara blå havet!
Pris från 2 735:- inklusive flyg!
Se hotell

Tasmaria Hotel Apartments

Tasmaria Hotel är ett mindre, personligt & vänligt lägenhetshotell med mottot "låt oss bli vänner", bara några minuter från "Kungarnas gravar" & den fina stranden!
Pris från 2 765:- inklusive flyg!
Se hotell

Venus Beach Hotel

Detta femstjärniga lyxhotell i Paphos ligger på den mest attraktiva stranden i Cypern med utsikt över den arkeologiska sevärdheten ”Kungarnas gravar”. Hotellet andas lyx och bekvämlighet!
Pris från 3 685:- inklusive flyg!
Se hotell

Club St. George Resort

Club St George erbjuder en distinkt semesterupplevelse som sticker ut från mängden. Hotellets omfattande utbud av faciliteter och dess inbjudande hotellträdgård med två utomhuspooler ger dig de bästa förutsättningarna för avslappning och njutning!
Pris från 1 785:- inklusive flyg!
Se hotell

Constantinou Bros Athena Beach Hotel

Athena Beach Hotel är ett fyrstjärnigt hotell vid stranden i Kato Paphos, med faciliteter för hela familjen!
Pris från 6 675:- inklusive flyg!
Se hotell