Billiga resor till Abu Dhabi

Abu Dhabi

Abu Dhabi är huvudstaden i Förenade Arabemiraten och i emiratet Abu Dhabi, det största av de sju emirat som utgör Förenade Arabemiraten. Som en av världens mest moderna städer är staden samtidigt typiskt arabisk, och inte lika hektisk och full av människor som sin storebror Dubai. Passar extra bra för dig som vill ha en något lugnare vistelse. För bara 50 år sedan var Abu Dhabi en liten fiskeby och har på kort tid utvecklats till en världsmetropol. Den amerikanska nyhetskanalen CNN har rapporterat att Abu Dhabi är den rikaste staden i världen per invånare. Det bor ca 420 000 invånare i staden och varje invånare har i genomsnitt ca 150 miljoner kronor i förmögenhet. Abu Dhabi har ingen genomgående arkitektisk stil utan har influenser från alla möjliga stilar – nya som gamla. I de centrala delarna dominerar skyskraporna stadsbilden. Kända skyskrapor är bl.a. Abu Dhabi Investment Authority Tower, National Bank of Abu Dhabi, och Hilton Tower.

För att vara en av världens mest moderna städer har Abu Dhabi en fascinerande kultur och historia. Tyvärr bjuder inte staden på ett stort antal historiska och kulturella platser, men de som finns är fantastiska! Grand Mosque i Abu Dhabi är den tredje största moskén i världen. Den är byggd i snövit ­marmor och här finns världens största handknutna matta. För att få beundra denna imponerande byggnad måste du låna heltäckande kläder. Ett besök på Al Maqtaa-foret är måste! Detta 200 år gammalt fort som användes som vakthus mot invaderande fiender utifrån. Fortet har genomgått flertalet renovationer under sin tid och är ett viktigt landmärke i Abu Dhabis historia.

Abu Dhabi erbjuder oändliga shoppingmöjligheter i stora gallerior, som Marina Mall och Abu Dhabi Mall, men också på lokala traditionella souker. Nöjeslivet är ofta koncentrerat till hotellbarerna.

Hur vill du bo?

När du reser till Abu Dhabi är läget på ditt hotell viktigare än normalt. Vi som har satt ihop TripX hotellprogram i Abu Dhabi tillhör den grupp som var med vid charterns linda på arabiska halvön. Detta ger oss klara fördelar när vi skall välja ut lämpliga hotell för dig som svensk semesterresenär. Vi har strävat efter en prisvärd cocktail av allt från mellanklass till absolut lyxklass.

Allmänna stränder

I Abu Dhabi finns flera stränder som är öppna för allmänheten och här nämner vi 3 utav dem.

Corniche Beach, som ligger mitt i city! En mötesplats med familjeaktiviteter och ett populärt stråk för promenader och löprundor. Här tar ni er lätt ut till stranden via strandpromenaden från Marina Mall.  Stranden är avgiftsbelagd.

Njut på Yas Beach på denna majestätiska vita strand på ön Yas, som är en konstgjord ö. Stranden är lättillgänglig för alla öns mångsidiga fritidsaktiviteter, och är en uppskattad nykomling! Här kan du välja bland privata cabanas, infinty pool och barer/restauranger. Stranden är avgiftsbelagd.

Saadiyat beach ligger ensligt på Saadiyat Island och erbjuder fantastisk strand och underbart badvatten. Denna orörda vita strand som sträcker sig längs kusten har Saadiyat Beach upprätthållit ett rykte som en av de mest uppskattade stranden i UAE. För att kunna ta sig till stranden så har det byggts en brygga i trä, och som resultat är området rikt med inhemska vilda djur som Hawksbill Sköldpaddor som använder stranden. Stranden är avgiftsbelagd.

Strandklubbar

Precis som i Dubai så finns det strandklubbar att välja på i Abu Dhabi, och erbjuder både turister och invånare ett annat sätt att fly från staden! Här kan ni mot en kostnad njuta av sol och bad på ett lyxigt sätt! Passar speciellt dig som bor på hotell utan egen strand.

Saadiyat Beach Club –” Kungen av strandklubbar”, är en lyxanläggning som tillgodoser de mest kräsna av stadens strandgäster. Ett litet paradis, med god atmosfär, utmärkt mat och chansen att ha långa promenader på den fantastiska Saadiyat-stranden.  Det är både avskilt och glamoröst och gör att du kommer att känna dig som en VIP under din vistelse här!

 

Nation Riviera Beach Club. Strandklubbens höjdpunkt är en 33m temperaturstyrd pool, komplett med en bar och 12 cabanas runt den. Det finns en jacuzzi i ena änden bredvid en lekplats där du kan släppa ungarna om du letar efter en mer avkopplande dag. Nannies är tillgängliga på begäran mot kostnad - boka dem 24 timmar i förväg. Strandklubbens restaurang Cabana Bar & Grill serverar läckra, färska rätter som gör en fantastisk seaside lunch.

Turistskatt

Samtliga hotell i emiratet Abu Dhabi är skyldiga att ta ut en turistskatt. Denna skall betalas direkt till hotellet av gästen under vistelsen. Storleken på skatten varierar beroende på hotellets officiella klassificering. Skatten per rum och dygn är på ett 3-stjärnigt hotell 10 dirham, 4-stjärnigt 15 dirham och på ett 5-stjärnigt 20 dirham. En dirham = drygt två kronor.

Alkohol

Inom Islam är alkohol förbjudet. Alkoholhaltiga drycker kan inte köpas i vanliga butiker i Förenade Arabemiraten. Alkohol serveras dock i de flesta hotellens restauranger och i barer. På hotellrummen är det tillåtet att konsumera alkohol som du har tagit med dig. Du får införa maximalt 4 liter alkoholhaltig dryck, per person över 18 år till Förenade Arabemiraten. Observera att det i Förenade Arabemiraten är strikta regler när det gäller alkohol. Det råder 21-årsgräns vid köp av alkohol i restauranger och barer. Personer under 21 år kan nekas inträde till barer. Det kan även ibland förekomma korta (oftast mindre än ett dygn) förbud mot all utskänkning av alkohol.

Säkerhetsdeposition

En del hotell tar ut en säkerhetsdeposition i samband med incheckning. Denna kan betalas med kort eller kontant (Dirham/Euro). Depositionen återbetalas vid utcheckningen och kan bl a användas för att betala för ev. konsumtion på hotellet.

Eventuell mervärdesskatt 

Enligt finansministeriet i Förenade Arabemiraten (UAE) så förväntas mervärdesskatt (moms) införas i Förenade Arabemiraten den 1 januari 2018. Momssatsen ligger runt 5% och kommer att tillämpas (om tillämpligt enligt lag) på alla priser, avgifter och andra kostnader som omfattas i vistelsen, från och med 1 januari 2018.

Externa länkar

http://www.arrivalguides.com/en/Travelguides/Asia/United%20Arab%20Emirates/Abudhabi

https://www.tripadvisor.se/Attractions-g294013-Activities- bu_Dhabi_Emirate_of_Abu_Dhabi.html

https://visitabudhabi.ae/int-en/default.aspx

 

Beställ din resa på nätet! Billigt, enkelt, snabbt och tryggt. 

När du beställer din resa till Abu Dhabi hos TripX omfattas du av den svenska resegarantilagen. Vi på TripX vill alltid erbjuda de billigaste resorna utan att kompromissa med kvalitet och säkerhet. Det skall vara enkelt och bekvämt att resa med TripX, både före, under och efter resan!

Centro Al Manhal

Här får du ett mycket prisvärt stadshotell mitt i emiratet Abu Dhabi med gångavstånd till Al Wahda Mall. Perfekt för dig som vill ha närhet till allt!
Pris från 5 465:- inklusive flyg!
Se hotell

Park Hyatt Abu Dhabi Hotel and Villas - Saadiyat Island

Fantastiskt lyxhotell med ett underbart strandläge i Emiratet Abu Dhabi. Här får du en komplett semestermiljö!
Pris från 9 285:- inklusive flyg!
Se hotell

InterContinental Hotel Abu Dhabi

Drömresort nära stranden och den privata marinan, i emiratet Abu Dhabi . Här trivs hela familjen!
Pris från 6 705:- inklusive flyg!
Se hotell

Yas Island Rotana Hotel

Fint resorthotell med mycket aktiviteter i närområdet i Emiratet Abu Dhabi.
Pris från 6 545:- inklusive flyg!
Se hotell

Centro Yas Island Rotana

Modernt sol- och badhotell som ger dig en skön semester i Abu Dhabi.
Pris från 6 355:- inklusive flyg!
Se hotell

Aloft Abu Dhabi Hotel

Hotell i anslutning till utställningscentret ADNEC.
Pris från 6 255:- inklusive flyg!
Se hotell

Beach Rotana Abu Dhabi

Direkt vid stranden och service i världsklass.
Pris från 6 395:- inklusive flyg!
Se hotell

Hawthorn Suites by Wyndham Abu Dhabi City Center

Här får du ett modernt cityboende mitt i pulserande Abu Dhabi, med en fantastisk utsikt över Lulu-ön och Arabiska havet.
Pris från 5 775:- inklusive flyg!
Se hotell

Ramada Abu Dhabi Corniche

Ramada Abu Dhabi Corniche är ett uppskattat stadshotell med spektakulär utsikt över havet eller staden!
Pris från 5 495:- inklusive flyg!
Se hotell

Park Inn By Radisson Abu Dhabi Yas Island

Här får du en kul och fartfylld sol- och badsemester, med imponerande utsikt över Persiska viken!
Pris från 6 435:- inklusive flyg!
Se hotell

Traders Hotel, Qaryat Al Beri

Hotell på stranden med rogivande spa. Strålande!
Pris från 6 325:- inklusive flyg!
Se hotell

Fairmont Bab Al Bahr Hotel

Lyxhotell på stranden med utomhuspool nära Stora moskén Sheikh Zayed!
Pris från 6 805:- inklusive flyg!
Se hotell

TRYP by Wyndham Abu Dhabi City Centre

4-stjärnigt hotell med 2 restauranger och utomhuspool. Nära stranden!
Pris från 6 025:- inklusive flyg!
Se hotell

Radisson Blu Hotel Abu Dhabi Yas Island

Här väntar en kul familjesemester i Förenade Arabemiratens största emirat och huvudstad! All Inclusive mot tillägg.
Pris från 6 435:- inklusive flyg!
Se hotell

Saadiyat Rotana Resort & Villas

Detta magnifika lyxhotell erbjuder utsikt över persiska viken, och precis utanför dörren ligger en 9 kilometer lång strandremsa!
Pris från 10 335:- inklusive flyg!
Se hotell