Billiga resor till Heraklion (Kreta)

Heraklion (Kreta)

Kreta är en mångfacetterad ö som tillfredsställer de flestas behov för en lyckad semester. Vi på TripX har en lång erfarenhet av att arrangera resor till denna sagolika semesterö.

Med en bredd på 260 km och en höjd på 60 km är Kreta Greklands största ö. Kreta är också Europas sydliga utpost i Medelhavet, och de varma vindarna från Afrika gör att kvicksilvret kryper högt upp juni-augusti. På grund av det heta klimatet är därför vår och höst bästa tiden att besöka Kreta. Det finns två flygplatser på Kreta, Chania i väster och Heraklion i öster.

Om du åker till östra Kreta landar du oftast i öns huvudstad Heraklio. Staden i sig är inte en populär turistort eftersom den saknar stränder, men den här delen av Kreta har massvis av fina badorter och stoltserar med några av öns finaste stränder! Här finns både långgrunda fina sandstränder för barnfamiljer och undangömda vikar där du kan njuta av lugn och ro.

Hos TripX finner du ett välavvägt hotellprogram som tillgodoser de flestas semesterönskemål för en resa till östra Kreta. I vårt hotellutbud kan du välja mellan små mysiga och charmiga hotell, mellanstora familjehotell eller kompletta restort-hotell. Gemensamt för orterna på östra Kreta är att de är lugna och rofyllda och att hotellen ligger nära stranden.

Om du inte varit på Kreta tidigare så bara måste du resa hit och har du varit där tidigare, välkommen tillbaka! Hos TripX får du alltid en ytterst prisvärd resa.

Du sorterar enkelt ut ditt favorithotell bland våra resmål nedan! Gör din semester lite enklare och boka ett hotell med All Inclusive.

Hersonissos

De två grannstäderna Hersonissos och Stalis ligger en halvtimme från flygplatsen, även om det här är relativt små städer så är de rätt livliga. Hersonissos är Kretas kanske mest kända partyställe och under högsäsong är det nästan bara ungdomar som åker hit. Med sin långa bargata och den populära vattenparken för vuxna, Star Beach, är Hersonissos en partyfavorit. Om du åker hit på våren eller hösten är båda städerna resmål som passar hela familjen.

Agios Nikolaos

Många menar att staden Agios Nikolaos är den vackraste på Kreta med sin pittoreska fiskehamn och två vackra stränder på vardera sidan om centrum. Här blir du en del av det grekiska vardagslivet på ett helt annat sätt än i städer som enbart byggts upp för turister. Varje onsdag är det en populär marknad som du inte får missa om du bor här. Det tar cirka 75 minuter att åka hit till Agios Nikolaos från flygplatsen.

Analipsi och Anissaras

De två grannstäderna Analipsi och Anissaras är perfekta för dig som vill koppla av och slappa av på stranden. Fina sand- och stenstränder, ett bra utbud av tavernor och kafeer hittar du i båda städerna. Det finns inget livligt nattliv här, men vill du ha mer liv och rörelse så är det bara två mil in till storstaden Heraklion. Området är också mycket populärt för dig som gillar att vandra. Det tar cirka 30 minuter att åka hit från flygplatsen.

Amoudara 

Om du bara är ute efter en vecka med sol, bad och god mat så är Amoudara ett perfekt val. Här bor du precis vid stranden som är mycket barnvänlig. Staden har inte så mycket butiker och restauranger men här bor du oftast på ett av all inclusive-hotellen. Det tar cirka 20 minuter att åka till Amoudara från flygplatsen.

Kokkini Chani

Staden Kokkini Chani är en bra utgångspunkt för dig som vill se den här delen av Kreta. Det är nära till både Hersonissos och Heraklion om du vill shoppa, festa eller bara gå omkring i en större stad. Många av öns bästa utflyktsmål ligger i närheten och Kokkini Chani har dessutom en väldigt bra sandstrand när du bara vill slappna av på en solstol. Det tar cirka 20 minuter att åka hit till Kokkini Chani från flygplatsen.

Transfer

Om du vill ha transfer från flygplatsen till ditt hotell så bokar du detta enkelt, samtidigt som du bokar resan. Vi på TripX erbjuder på Kreta taxitransfer eller busstransfer. Bussalternativet är oftast billigast, men kan innebära stopp på ett eller flera hotell. Om du väljer taxi till och från flygplatsen så åker du alltid direkt till ditt hotell, lite dyrare, men bekvämt.

Trygghet

Det är enkelt, bekvämt och tryggt att boka sin resa till Kreta hos TripX! Du omfattas av den svenska resegarantilagen. Vi på TripX erbjuder mycket semester för pengarna utan att tumma på kvalitet och trygghet. När du reser till Kreta med TripX, är vi med dig före, under och efter hemkomsten! Du är alltid välkommen att slå oss en signal om du har några frågor eller vill ha ett tips. Vi har lång erfarenhet av Kreta!

Boendeskatt

Grekland har infört en boendeskatt på alla kommersiella övernattningar från och med 1 januari 2018. Skatten varierar med officiell hotell- eller lägenhetsklassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att TripX:s klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

1-2 stjärnor: 0,50 euro per rum eller lägenhet och natt
3 stjärnor: 1,50 euro per rum eller lägenhet och natt
4 stjärnor 3,00 euro per rum eller lägenhet och natt
5 stjärnor 4,00 euro per rum eller lägenhet och natt

Apollonia Beach Resort & Spa

Apollonia Beach Resort & Spa är ett nyrenoverat resorthotell som ligger direkt på Amoudaras långa sandstrand!
Pris från 5 695:- inklusive flyg!
Se hotell

Creta Blue Boutique Hotel & Suites

Detta lilla boutiquehotell erbjuder lyxigt boende med fantastisk utsikt över Egeiska havet, nära den pittoreska byn Koutouloufari.
Pris från 3 635:- inklusive flyg!
Se hotell

Silva Beach Hotel - All Inclusive

Detta strandnära hotell erbjuder två utomhuspooler med gratis solstolar alldeles intill en sandstrand med imponerande klippväggar!
Pris från 4 875:- inklusive flyg!
Se hotell

Palmera Beach Hotel & Spa

På hotellet Palmera Beach Hotel & Spa har du direkt strandläge och tillgång till pool och spa!
Pris från 3 235:- inklusive flyg!
Se hotell

Star Beach Hotel Village & Waterpark - All Inclusive

Star Beach Hotel ligger bara 50 meter från sandstranden och hamnen i den populära semesterorten Hersonissos.
Pris från 5 835:- inklusive flyg!
Se hotell

Lyttos Beach Hotel - All Inclusive

Lyttos Beach har bästa tänkbara läget vid den långa blåflaggade sandstranden i byn Anissaras i Hersonissos.
Pris från 7 585:- inklusive flyg!
Se hotell

Hotel Nana Beach - All Inclusive

Nana Beach är ett attraktivt - all inclusive - hotell och bungalowkomplex, byggt på en magnifik plats på Kreta!
Pris från 6 375:- inklusive flyg!
Se hotell

Albatros Spa & Resort Hotel

Albatross Hotel & Spa erbjuder en härlig grekisk atmosfär och ett ypperligt läge i centrala Hersonissos!
Pris från 5 325:- inklusive flyg!
Se hotell

Creta Maris Beach Resort - All inclusive

Familjeparadiset Creta Maris Beach Resort ligger vid stranden, i en liten by med slingrande gångvägar och små torg fyllda med dofter och färg!
Pris från 8 435:- inklusive flyg!
Se hotell

Kyknos Beach Hotel & Bungalows - All Inclusive

Hotell med familjeprofil, som erbjuder 2 utomhuspooler och restaurang vid stranden!
Pris från 6 165:- inklusive flyg!
Se hotell

SENTIDO Blue Sea Beach Hotel

SENTIDO Blue Sea Beach är en 4,5-stjärnig strandanläggning för hela familjen i den mysiga kustbyn Stalis!
Pris från 7 795:- inklusive flyg!
Se hotell

Hermes Hotel by Avra Hotels Collection

Kundfavoriten Hermes Hotel ligger vid havet, bara 500 meter från centrala Agios Nikolaos!
Pris från 4 205:- inklusive flyg!
Se hotell

Hotel Miramare Resort & Spa

Hotell- och bungalowanläggningen Miramare ligger på sluttningarna ovanför havet vid det fridfulla Gargadoros, utanför Agios Nikolaos!
Pris från 5 355:- inklusive flyg!
Se hotell

Candia Park Village

Lyxiga och hemtrevliga Candia Park Village ligger i lugna omgivningar strax utanför Agios Nikolaos, och bjuder på fantastiska utsikter!
Pris från 4 585:- inklusive flyg!
Se hotell

Mitsis Laguna Resort & Spa - All Inclusive

5-stjärniga Mitsis Laguna ligger vid sandstranden i Anissaras, bara 3 km från Hersonissos!
Pris från 7 385:- inklusive flyg!
Se hotell

Mitsis Serita Beach Hotel - All inclusive

Serita Beach Hotel är ett lyxigt 5-stjärnigt hotell för en vacker All inclusive-semester på Kreta.
Pris från 5 165:- inklusive flyg!
Se hotell

Mitsis Rinela Beach Resort & Spa - All Inclusive

Mitsis Rinela Beach Resort & Spa är ett familjevänligt All Inclusive-hotell med inbjudande atmosfär och en vackert läge vid stranden!
Pris från 9 215:- inklusive flyg!
Se hotell