Billiga resor till Kalamata med TripX.se

Kalamata

Peloponnesos halvön är inte bara känd för sina oliver, men även för sina viner, underbara vita stränder och spännande antika historia. Här kan du besöka Sparta, denna stadsstat som med kung Leonidas i spetsen krigade mot den persiska kungen Xerxes och hans enormt mycket större armè i slaget om Thermophylae 480 f.Kr. Eller varför inte uppleva den klassiska staden Olympia där de antika olympiska spelen hölls vart fjärde år från 776 f.Kr och över tusen år framåt. Om det är stränderna som lockar så missa inte Voidokilia, denna underbara strand som ofta nämns bland världens vackraste. Bortom den vita staden Pylos ligger denna halvmåneformade bukten med skimrande turkost vatten och höga klippor som en dramatisk kontrast. Området är naturskyddat och saknar boendemöjligheter eller serveringar av något slag, men är väl värt ett besök.

Orterna kring Messinia bukten har traditionellt varit populära resmål för grekerna själva, men har på senare år sakta men säkert blivit mera känd bland internationella turister.
Kalamata är Messiniens huvudort och här bor ca 70 000 människor i skarven mellan hav och berg. Även om Kalamata kan jämföras med en medelstor svensk stad råder ändå något som påminner om storstadspuls. Den långa och mysiga strandpromenaden är perfekt för kvällsflanörerna och det kan vara svårt att välja mellan alla olika barer, restauranger och cafèer. Centrum av Kalamata stad ligger inåt landet och är fylld med trendiga och moderna butiker, cafèer, restauranger och barer. Vid hamnen finns flera restauranger.

Peloponnesos är storslaget och det är inte konstigt att området runt Messinia bukten blir mer och mer populärt. Med sin rofyllda, lugna atmosfär, fantastiska stränder, rika historia och utomordentligt trevliga lokalbefolkning är området fortfarande unikt på ett charmerande jungfruligt sätt. Det blir svårare och svårare att hitta liknande resmål och frågan är hur länge Kalamata får behålla sin genuina charm? Frågan är väl också hur länge man törs vänta på att få uppleva detta mysiga och sällsynta resmål? Nu kan du resa dit billigt med TripX.se.