Billiga resor till Korfu

Korfu

Korfu, även kallat Kerkyra, är en grekisk ö i Joniska havet. Det grekiska namnet Kerkyra är relaterat till havsguden Poseidon som så mycket annat i den grekiska övärlden. Korfu är den nordligaste ön av de joniska öarna och är belägen utanför den nordligaste delen av Grekland och den södra delen av Albanien. Ön har cirka 105 000 fasta invånare men under sommarmånaderna hittar även en lagom stor portion turister hit.

Vackra Korfu bjuder på häftiga omgivningar där de grönklädda bergen stupar brant ner mot västkustens härliga sandstränder. Vid öns östkust sluttar bergen mjukare och här hittar vi sagolika vyer över det kristallklara vattnet som slår mot den albanska kusten.

Korfu visar upp ett Greklands vackraste ansikten. Dess skönhet definieras av det klara vattnet, långa stränder på västkusten, svindlande höjder och lummiga olivlundar. Det vackra landskapet bjuder på doftande pinjeskogar, cypresser och ett pärlband av byar, badorter och fina stränder. Klimatet är milt och behagligt stora delar av året vilket gör att man kan åka hit nästan när som helst på året.

Olivolja, vin, frukt- och grönsaksodling utgör öns främsta näringar, tillsammans med fiske och turism.

Ön har varit lite av kastboll när det kommer till sin historia – diverse olika folkslag och makter haft Korfu under sina vingar. Dock är det dem italienska influenserna som har etsat sig starkast fast – man märker det i både matlagningen och arkitekturen. Till exempel har husen lutande tegeltak i stället för typiskt platta tak och fasaderna är inte vita, utan putsade i ljusa pastellfärger som rosa och ljusblått. I Korfu stad syns spåren tydligt från det italienska arvet.

Öns huvudort, Korfu stad, har cirka 40 000 invånare och är spännande mix där olika erövrare genom tiderna har satt sin prägel på staden. Här hittar vi eleganta franska arkader, venetianska borgar som blandas med traditionell grekisk byggkonst. Stadens mittpunkt är det torget Spianada med den kända cricketplanen som kantas av chica caféer under skuggande grönska. Patricierhus och små palats vittnar om att Korfu stad haft både kungliga personer och kändisar från Europas alla hörn som gäster under tidens gång. Staden är med på Unescos världsarvslista och idag huserar både högskolor och ett välrenommerat universitet här.

Under sommaren är nöjeslivet väldigt hektiskt och i förorten Mandouki, vid vägen mot Dhassia, hittar vi nöjesgettot ”Disco Strip” där massvis av diskotek, rockbarer och nattklubbar har packats ihop.

För dig som gillar en aktiv semester är Korfu ett utmärkt val. Öns grönskande inland lämpar sig förträffligt för vandring och här finns även möjligheter till att upptäcka omgivningarna till häst. Korfu är därtill en av få platser i Grekland där det är tillåtet att utöva sportdykning.

På Korfu hålls ofta musikkonserter av diverse generar under sommarmånaderna. Varför inte passa på att uppleva en klassisk konsert eller en rockkonsert under din vistelse.

När det gäller ständer finns det något för alla smaker. Om du föredrar breda sandstränder med kristallklart vatten är det till västkusten du ska ta dig.  För den som är lite mer äventyrlig är stranden Paleokastritsa ett alternativ med sandbanker och häftiga klippformationer. I Gouvia och Dassia, på öns östkust, finns en två kilometer lång stenstrand. På den norra delen av Korfu ligger Issos Beach med sandbanker och mindre klippformationer.

 

Välkomna till Korfu – Greklands häftigaste ö!

 

Bra att veta: 

 

Elektricitet 

På Korfu har man 220 V. Adapter behövs inte.

Internet

På Korfu kan internetuppkoppling och wifi generellt vara instabilt och variera i mottagningsstyrka under kortare eller längre perioder. Detta är helt utanför vår kontroll.

Pass & visum

För svenska medborgare krävs inget visum när man reser till Korfu. Ditt pass måste vara giltigt under hela ditt besök i landet. För mer information hänvisar vi till Greklands ambassad.

Prisnivå

Medelpriset för en middag med grekisk sallad och moussaka på en typisk grekisk taverna är ca 150 kr per person. En liter vatten kostar cirka 5 kr och en öl kostar ca 20 kr.

Skatt

Grekland har infört en boendeskatt på alla kommersiella övernattningar från och med 1 januari 2018. Skatten varierar med officiell hotell- eller lägenhetsklassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning.

Stränder

Sandstränderna finns på västkusten medan östkusten har mest klapperstensstränder. Något att ha i åtanke är att det blåser mer på öns västkust, vilket kan föra med sig lite vågor.Alla stränder är dock mer eller mindre långgrunda och passar bra för de yngsta resenärerna.

Transport

Det finns bra bussförbindelser mellan Korfu stad och de flesta orterna på ön.Här finns gott om taxibilar och uthyrning av bilar, mopeder och cyklar.Lokala båtförbindelser finns med flera närliggande öar samt till grekiska fastlandet.

 

 

 

 

Marbella Nido Suite Hotel and Villas - Adult Only

Elegant vuxenhotell i grönskande omgivningar.
Pris från 10 235:- inklusive flyg!
Se hotell

San Antonio Corfu Resort - Adult Only

Chict och strandnära vuxenhotell bland olivlundarna i Kalami.
Se hotell

Corfu Palma Boutique Hotel

Omtyckt familjehotell nära stranden i Dassia.
Pris från 6 835:- inklusive flyg!
Se hotell

Grecotel Daphnila Bay Thalasso

Strandnära hotell med All Inclusive i Dassia.
Pris från 12 125:- inklusive flyg!
Se hotell

Brentanos Apartments - A - View of Paradise

Lägenhetshotell med vacker utsikt över Jonisk havet, endast 400 meter från stranden.
Pris från 6 165:- inklusive flyg!
Se hotell

Mr. & Mrs. White Corfu

Parhotell nära restauranger och strand i Acharavi.
Pris från 7 045:- inklusive flyg!
Se hotell

Bella Venezia

Bo i hjärtat av Korfu stad.
Pris från 6 345:- inklusive flyg!
Se hotell

Lena Mare Boutique Hotel

Omtyckt boutiquehotell med högklassig service i Acharavi.
Pris från 4 305:- inklusive flyg!
Se hotell

Filorian Hotel Apartments

Omtyckt och enkelt lägenhetshotell med strandläge i Acharavi.
Pris från 5 605:- inklusive flyg!
Se hotell