Billiga resor till Kreta

Chania (Kreta)

Kreta är en mångfacetterad ö som tillfredsställer de flestas behov för en lyckad semester. Vi på TripX har en lång erfarenhet av att arrangera resor till denna sagolika semesterö. De flesta svenskarna väljer att resa till den nordvästra delen av Kreta, i Chanias närområde. Det finns två flygplatser på Kreta, Chania i väster och Heraklion i öster.

Hos TripX finner du ett välavvägt hotellprogram som tillgodoser de flestas semesterönskemål för en resa till Kreta. I vårt hotellutbud kan du välja mellan små mysiga och charmiga hotell, mellanstora familjehotell eller kompletta restort-hotell. Gemensamt för dem alla är att vi på TripX har prioriterat läget. Du skall ju ha semester och därmed minimera tidsåtgången för att komma till stranden eller när du skall uppsöka någon typisk traditionell grekisk taverna.

Om du inte varit på Kreta tidigare så bara måste du resa hit och har du varit där tidigare, välkommen tillbaka. Hos TripX får du alltid en ytterst prisvärd resa.

Det finns många goda skäl för att resa till Kreta, här kommer några;

I Grekland är Ouzo en ytterst populär dryck. Bara lukten av Ouzo får den mest våghalsiga att värja sig och smaken gör att det blir första och sista gången. På Kreta dricker man istället Raki som är rena kamikazeuppdraget. Nackhåren reser sig, svetten bryter fram i pannan och man kippar efter andan, men ner skall den. Den som inte druckit denna i öbornas ögon, ädla dryck har aldrig varit på Kreta. Om du har svårt att finna en anledning, skyll på att Rakin är bra för matsmältningen.

Besökarens första spontana intryck är att Chaniakusten är, ”ännu en turistfälla”, inget kan dock vara mer fel. Vid ett närmare betraktande upptäcker du att ortsbefolkningen lever sida vid sida med turistlivet. Bara några meter från hotellens lagunformade pooler gömmer sig den grekiska lantliga atmosfären och ännu lite längre bort uppenbarar sig grönskande kullar, genuina små bondgårdar, olivlundar och vingårdar. Överge därför turiststråken någon gång då och då för att få ett smakprov på det äkta Kreta.

Detta gäller för övrigt också Chania som är en synnerligen pittoresk och romantisk hamnstad. Chania tröttnar man aldrig på, att flanera runt i de smala gränder och insupa atmosfären är ett ”måste” på Kretaresan.

Flyg till Kreta.

Det vanligaste flygalternativet till Kreta är antingen med charterflyg eller med lågkostnadsflygbolagen Ryanair och Norwegian. Man kan även flyg med Aegean Airlines som erbjuder flyg till Kreta med mellanlandning i t ex Aten. När du gör en sökning hos TripX får du alltid upp alla tillgängliga flygalternativ på sökta datum.

Transfer till ditt hotell på Kreta

Om du vill ha transfer från flygplatsen till ditt hotell så bokar du detta enkelt, samtidigt som du bokar resan. Vi på TripX erbjuder på Kreta och i Chania-området taxitransfer eller busstransfer. Bussalternativet är oftast billigast, men kan innebära stopp på ett eller flera hotell. Om du väljer taxi till och från Chanias flygplats så åker du alltid direkt till ditt hotell, lite dyrare, men bekvämt.

Trygghet

Det är enkelt, bekvämt och tryggt att boka sin resa till Kreta hos TripX! Du omfattas av den svenska resegarantilagen. Vi på TripX erbjuder mycket semester för pengarna utan att tumma på kvalitet och trygghet. När du reser till Kreta med TripX, är vi med dig före, under och efter hemkomsten! Du är alltid välkommen att slå oss en signal om du har några frågor eller vill ha ett tips. Vi har lång erfarenhet av Kreta!

Boendeskatt

Grekland har infört en boendeskatt på alla kommersiella övernattningar från och med 1 januari 2018. Skatten varierar med officiell hotell- eller lägenhetsklassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att TripX:s klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

1-2 stjärnor: 0,50 euro per rum eller lägenhet och natt
3 stjärnor: 1,50 euro per rum eller lägenhet och natt
4 stjärnor 3,00 euro per rum eller lägenhet och natt
5 stjärnor 4,00 euro per rum eller lägenhet och natt

Externa länkar

Om du söker information om kreta och Chania-området, gör gärna några sökningar på google. Förutom Google kanske du kan ha nytta av nedanstående länkar.

http://www.visitgreece.gr/en/greek_islands/crete

http://www.vagabond.se/artiklar/resmal/20100705/strander-och-aventyr-pa-kreta

http://www.arrivalguides.com/sv/Travelguides/Europe/Greece/Chania

http://www.chaniaairport.com/

Hotel Cavo Spada Resort - All Inclusive

Vårt bästa hotell på Kreta! Här är allt extraordinärt bra och gästomdömena ligger på topp.
Pris från 7 035:- inklusive flyg!
Se hotell

Santa Marina Plaza - Adults only

Detta hotell passar den vuxna publiken som vill ha lite lugnare runt poolen. Här är alla som fyllt 18 år mycket välkomna att njuta av det fina strandläget.
Pris från 4 735:- inklusive flyg!
Se hotell

Santa Marina Beach - All Inclusive

Du som söker ett klassiskt semesterhotell med fina faciliteter, titta extra noga här. Här får du med all säkerhet dina förväntningar uppfyllda.
Pris från 5 335:- inklusive flyg!
Se hotell

Athina Beach Apartments

Nybyggda Athina Beach Hotel ligger i den pittoreska byn Agii Apostoloi och erbjuder ett bekvämt boende i lägenheter med pentry.
Pris från 5 345:- inklusive flyg!
Se hotell

Indigo Mare Apartments

Indigo Mare är ett av Platanias bästa lägenhetshotell och erbjuder en formidabel kombination av läge och semestervänlighet.
Pris från 3 525:- inklusive flyg!
Se hotell

Sunrise Village Hotel - All Inclusive

Du som vill ha bekväm All Inclusive, närhet till pulserande Platanias och stranden på promenad-avstånd, sätt ett kryss för Sunrise.
Pris från 4 095:- inklusive flyg!
Se hotell

El Greco Hotel - Old Town

El Greco Hotel har ett mycket priviligierat i Chanias ”old town”. Den venetianska hamnen ligger bara ett stenkast bort och till stranden Nea Chora är det bara ca 500 meter.
Pris från 3 535:- inklusive flyg!
Se hotell

Hotel Chrispy World - All Inclusive

4-stjärniga Hotel Chrispy Village ligger utanför den lilla byn Rapania ca 200 meter från havet och stranden. Hotellet erbjuder All Inclusive och ett bekvämt boende i en trevlig miljö.
Se hotell

Maleme Mare - All Inclusive

Populärt lägenhetsalternativ med bekvämt strand-läge. Här trivs hela familjen oavsett om det är strandliv eller poolplask som hägrar.
Pris från 4 925:- inklusive flyg!
Se hotell

Castro Hotel - All Inclusive

Synnerligen prisvärd och uppskattad All Inclusive. Hotellet har ett strandnära läge och erbjuder boende i dubbelrum eller lägenheten.
Pris från 4 635:- inklusive flyg!
Se hotell

Louis Creta Princess - All Inclusive

En baddröm för alla som är unga i sinnet! Oavsett om stranden eller vattenlandet hägrar så trivs man här.
Pris från 4 935:- inklusive flyg!
Se hotell

Cretan Dream Royal

Ett mycket smakfullt och trevligt lägenhetshotell. Här bor man i högklassiga lägenheter som erbjuder ett trivsamt boende.
Pris från 4 635:- inklusive flyg!
Se hotell

Bella Pais Hotel

Hotel Bella Pais är en trevlig och uppskattad lägenhetsanläggning som ligger i utkanten av den trivsamma byn Maleme.
Se hotell

Amalthia Beach Resort

Underbart strandläge i Agia Marina. Här bor du bara några stenkast från den fina och populära sandstranden.
Pris från 4 415:- inklusive flyg!
Se hotell

CHC Galini Sea View - Adults only

Högklassigt förstaklasshotell med ett läckert läge. Endast för vuxna! Halvpension ingår och All Inclusive kan bokas mot tillägg
Pris från 4 405:- inklusive flyg!
Se hotell

Forum Suites

En helt underbart trevlig lägenhetsanläggning nära såväl stranden som pittoreska Chania. Här bor du i smakfulla och bekväma lägenheter!
Pris från 4 025:- inklusive flyg!
Se hotell

Haris Hotel

På första parkett i Agia Marina. Här bor du direkt vid den fina sandstranden och har tillgång till ett poolområde som ansluter direkt till stranden.
Se hotell

Porto Kalamaki Apartments

Trevligt och familjevänligt lägenhetshotell i den lugna orten Kalamaki. Underbar utsikt utöver havet och den lilla idylliska fiskehamnen!
Pris från 2 445:- inklusive flyg!
Se hotell

Georgioupolis Resort & Aqua Park

Familjevänligt hotell endast 200 meter från stranden! En komplett badmiljö med bl a vattenruschkannor väntar! All Inclusive kan bokas mot tillägg.
Pris från 4 685:- inklusive flyg!
Se hotell

Zeus Village

Modern semesterpärla som är omgiven av rogivande olivlundar, med närhet till såväl Chania som stranden i Agii Apostoli.
Pris från 3 365:- inklusive flyg!
Se hotell

Lambrinos Suites

Mysigt och familjärt hotell i populära Platanias. Trevligt lägenhetsboende med närhet till både strand och centrum.
Pris från 3 275:- inklusive flyg!
Se hotell

Canea Mare Apartments

Familjärt mellanklasshotell där du kan välja antingen dubbelrum eller lägenheter. Perfekt läge endast 50 meter från den fina stranden!
Se hotell

Creta Palm Aparthotel

Populärt lägenhetshotell som passar hela familjen. Här bor du nära stranden och har två poolområden att koppla av vid.
Pris från 3 415:- inklusive flyg!
Se hotell

Porto Platanias Village Resort

Här får du allt för en lyckad semester i Platanias! Trevligt och nyrenoverat hotell med toppläge, nära till både strand och centrum.
Pris från 4 525:- inklusive flyg!
Se hotell

Pegasus Hotel

Lägenhetshotell i semesterorten Kato Stalos som är perfekt för familjer som vill ha det ”lilla” extra på sin semester. Nära till både strand och centrum!
Pris från 3 385:- inklusive flyg!
Se hotell

Dreamland Apartments

Vare sig ni vill ha en aktiv semester eller en semester full av avkoppling så är Dreamland rätt val för er. Perfekt läge, nära till både centrum och strand!
Pris från 3 035:- inklusive flyg!
Se hotell

Eva Suites Hotel

Trivsamt lägenhetshotell med perfekt läge i populära Agia Marina. Här har du goda fortsättningar för att få en skön semester!
Pris från 2 985:- inklusive flyg!
Se hotell

Sirios Village Hotel - All inclusive

Sirios Village Hotell är ett förstklassigt boende som erbjuder en fulländad semester för alla i familjen. Här bor man bekvämt i trivsamma och fräscha rum/lägenheter.
Pris från 5 075:- inklusive flyg!
Se hotell

Panos Beach Hotel

Mysigt lägenhetshotell med utmärkt läge precis intill den fina stranden i Platanias. Här bor ni i bekväma och fräscha lägenheter. På Panos Beach har ni alla förutsättningar till en bekväm semester.
Se hotell

Kalyves Beach Hotel

Kalyves Beach Hotel är ett idylliskt hotell med bästa strandläge på frodiga Kreta, bredvid floden ”Xydas” i hjärtat av den pittoreska byn Kalyves.
Pris från 4 035:- inklusive flyg!
Se hotell

Kiani Beach Resort - All Inclusive

5-stjärniga Kiani Beach Resort har ett underbart läge på stranden i Kiani, bara några km öster om centrala Chania. All Inclusive ingår.
Se hotell