Billiga resor till Santorini

Santorini

Ett av Greklands mest kända vykortsmotiv!

Till Santorini kommer turister från hela världen för att se en av världens vackraste solnedgångar och visst är den vacker! Här går solen ner över ett mäktigt landskap med vita, röda och svarta sandstränder, imponerande traditionella hus, balkonger, vulkanen och det livliga nattlivet!

Santorini är en grekisk ögrupp i Egeiska havet, som utgör den södra delen av ögruppen och prefekturen Kykladerna. Ön ligger cirka 18 km söder om Ios och 110 km norr om Kreta.

Det förlorade Atlantis mysterium är en av de mest populära myterna i världen, och en populär teori är att Atlantis är identisk med den grekiska vulkanön Santorini. Var det Santorini Platos pratade om? Ingen kunde någonsin bevisa att denna ö verkligen existerade som beskrivits av många forskare och filosofer som ett riktigt paradis!

Ett romantiskt paradis passar just Santorini, då ön har ett växande rykte som ett "bröllopsdestination" för par, inte bara från Grekland utan från hela världen.

Santorini kallas också Thira och dess huvudstad är staden Fira. Det är en mycket turistisk ö och bästa tiden för att undvika högsäsongen är att resa maj-juni.

Vill du vara aktiv och har inga problem med att gå i trappor så passar det perfekt att bo i Fira, eller Oia- städerna på klipporna som är mycket vackra och fulla av små kaféer, affärer och platser av intresse. Härifrån finns det dagliga bussar ut till stränderna Kamari och Perissa. De flesta semesterfirare är där stränderna är, Kamari och Perissa , och vill du bo lite lugnare så rekommenderar  vi er att bo på Perivolos.

Vi rekommenderar er att använda badskor då stenarna på stranden blir väldigt varma i solen och stenarna i havet är hala !

TripX:s handplockade hotell ligger centralt, närmare flygplatsen och nära stranden, allt för att kunna erbjuda ett hotell som passar just dig.

Tips 1 Varma källorna i Thermes Piges!

Tips 2 Från ön går det färjor ut i grekiska övärlden. Passa på att besöka bland annat Paros, Naxos eller Mykonos!

Bästa tiden

Året runt, men bästa tiden för sol & bad är mellan maj – september då temperaturen är som varmast.

Resa hit

Direktflyg från Arlanda, Olso och Köpenhamn med bland annat Norwegian. Flera stora flygbolag flyger med mellanlandning i annan europeisk storstad.

Trygghet

Det är enkelt, bekvämt och tryggt att boka sin resa till Santorini hos TripX! Du omfattas av den svenska resegarantilagen. Vi på TripX erbjuder mycket semester för pengarna utan att tumma på kvalitet och trygghet. När du reser till Thessaloniki med TripX, är vi med dig före, under och efter hemkomsten!

Billigt, tryggt, enkelt, och snabbt, allt på en gång.

Boendeskatt

Grekland har infört en boendeskatt på alla kommersiella övernattningar från och med 1 januari 2018. Skatten varierar med officiell hotell- eller lägenhetsklassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att TripX:s klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

1-2 stjärnor: 0,50 euro per rum eller lägenhet och natt
3 stjärnor: 1,50 euro per rum eller lägenhet och natt
4 stjärnor 3,00 euro per rum eller lägenhet och natt
5 stjärnor 4,00 euro per rum eller lägenhet och natt

Opa!

https://www.arrivalguides.com/en/Travelguides/Europe/Greece/SANTORINI

https://www.swedishnomad.com/sv/resa-till-santorini/

 

 

Aegean Plaza Hotel

Modernt, elegant hotell i Kamari med närhet till strand, restauranger och mysiga butiker! Hotellet erbjuder en varm och vänlig atmosfär, med uppskattad och hjälpsam personal.
Pris från 5 615:- inklusive flyg!
Se hotell

Aressana Spa Hotel & Suites

Aressana Spa Hotel and Suites ,Small Luxury Hotels of the World- förstklassigt hotell mitt i centrala Fira. Härifrån når du lätt Santorinis många tavernor, butiker och restauranger!
Pris från 6 785:- inklusive flyg!
Se hotell

Epavlis Hotel

Epavlis Hotel är ett charmigt hotell i grekisk stil som bjuder på bra service, rimliga priser och utmärkt läge i Kamari. Här får du massor avkoppling med en härlig utsikt!
Pris från 5 245:- inklusive flyg!
Se hotell

Polydefkis Apartments

Polydefkis Apartments är ett uppskattat lägenhetshotell på Santorinis längsta kust, endast 50 meter till den svarta sandstranden Kamari Beach. Här bor du nära restauranger, kaféer, barer och alla slags butiker.
Pris från 5 915:- inklusive flyg!
Se hotell

Veggera Hotel

Här bor du fantastiska Veggera hotell byggd i kykladisk stil som ligger mitt på Santorinis mest berömda och populära strand Perissa! Här får du 7 km av den världsberömda svarta sanden!
Pris från 5 245:- inklusive flyg!
Se hotell

Sellada Beach

Sellada Beach är ett mindre, personligt & vänligt hotell vid stranden i Perissa! Passar både par som familjer med dess trevliga atmosfär och perfekta läge!
Pris från 6 245:- inklusive flyg!
Se hotell

Santo MiraMare Luxury Resort Hotel

Santo MiraMare Luxury Resort erbjuder dig som vill ha lugn och ro en oförglömlig upplevelse! Här bor du direkt på Perivolos svarta sandstrand!
Pris från 6 575:- inklusive flyg!
Se hotell

Kirini Suites And Spa

Förstklassigt hotell i Oia som bjuder på lyx och spektakulär panoramautsikt över Egeiska havet och den dramatiska vulkanön. Här kan du njuta av den världskända soluppgången!
Pris från 14 735:- inklusive flyg!
Se hotell