Billiga resor till Neapel

Neapel

Välkommen till pizzans hemstad!

Neapel har cirka en miljon invånare och ligger nära den berömda vulkanen Vesuvius, och är Italiens tredje största stad, efter Rom och  Milano.

Staden kan uppfattas som ett färgstarkt kaos, med ett virrvarr av människor, scootrar, barn som spelar fotboll i dess smala gränder bland nedgångna husfasaderna. Tips är att läsa Elena Ferrantes böcker, så känns mycket bekant, annars tar det någon dag att anpassa sig till Neapels energi.

Staden har fått nytt liv, inte minst på grund av Elena Ferrante som är främst känd via sin romansvit Neapelkvartetten, med handlingen förlagd till efterkrigstidens Neapel, som gör att allt fler turister hittar hit.

Neapel är av tradition pizzans hemstad och då speciellt pizza Margherita, med mozzarella, tomat och basilika som representerar italienska flaggans färger i rött, vitt och grönt. Pizzan fick sitt namn när den serverades till Drottning Margherita av Savojen under ett besök i staden.

Pizzan är ingen meditationspizza utan ska ätas snabbt! ”- Skär en triangel och lyft upp den, spetsen ska vikas neråt och inte vara hård. Då är det en riktig pizza från Neapel” säger Gino Sorbillo, som är en av Neapels mest populära pizzabagare. Konkurrensen är tuff bland stadens 1 500 pizzerior!

Neapels stadsliv är intensivt och pizzan gudomlig!

Tips i Neapel!

  1. Upptäck staden genom en guidad tur i det underjordiska Neapel.
  2. Neapels arkeologiska museum: avdelningarna som berättar om antika Neapel och Pompeji är att rekommendera.
  3. ”Ciro a Mergellina” är en historisk trattoria där man serverar traditionell napolitansk mat i en miljö med retrokänsla.

Bästa tiden: Året runt, men undvik augusti som är Italiens semestermånad, då det mesta är stängt.

Neapel väntar på dig!

När du bokar din resa till Neapel hos TripX omfattas du av den svenska resegarantilagen. Vi på TripX skall alltid erbjuda de mest prisvärda resorna utan att kompromissa med kvaliteten och tryggheten. En resa till Neapel skall vara enkel att boka och självklart billig. När du resor med TripX, så är vi med dig både före, under och efter resan!

Bra att veta inför din resa

Många affärer stänger fortfarande för siesta mellan 13.30 och 16.30.

OBS! Staden Neapel har en skatt på turistboende. Skatten är per person och natt (ej barn under 18 år). Skattens storlek beror på hotellets officiella klassificering: 3 stjärnor 2,5 €/natt, fyra stjärnor 3,5 €/natt och fem stjärnor 5 €/natt. Skatten skall enligt lag alltid betalas direkt till hotellet vid ankomst eller avresa.

Externa länkar

https://www.visitnaples.eu/en

 

Klicka här för att läsa om de bästa transportmöjligheterna från/till flygplatsen.

B&B Hotel Napoli

B&B Hotel Napoli är ett populärt och prisvärt hotell som erbjuder ett fantastiskt läge, mitt i den historiska stadskärnan.
Pris från 1 785:- inklusive flyg!
Se hotell

Eurostars Hotel Excelsior

Förstklassigt hotell som bjuder på lyx och spektakulär panoramautsikt över Vesuvius, Neapelbukten och öarna Ischia and Capri.
Pris från 4 325:- inklusive flyg!
Se hotell

Una Hotel Napoli

4 stjärnigt hotell i en pampig historisk byggnad från sent 1800 tal, med toppläge i historiska stadskärnan.
Pris från 2 845:- inklusive flyg!
Se hotell

Grand Hotel Europa

3-stjärnigt hotell som erbjuder ett bekvämt och prisvärt boende med närhet till Neapels alla attraktioner. Ligger nära tågstationen Napoli Piazza Garibaldi.
Pris från 1 965:- inklusive flyg!
Se hotell

Palazzo San Michele

Prisvärt mellanklasshotell med fantastisk service nära centralstationen i Neapel.
Pris från 2 765:- inklusive flyg!
Se hotell

Fly Boutique Hotel

Här bor du på ett lysande hotell med underbar vänlig och hjälpsam personal, och ligger nära attraktionerna i Neapels historiska stadskärna.
Pris från 2 445:- inklusive flyg!
Se hotell