Billiga resor till Skopje

Skopje

En pärla på Balkan, med en mängd gömda smultronställen att upptäcka! De tidigare oroligheterna på Balkan är ett minne blott, och Makedoniens huvudstad Skopje - det som runt om i världen är känt som Moder Teresas födelseplats – har blommat upp till en livlig stad och ett spännande turistmål.

Vill du upptäcka en ny spännande stad? Res till Skopje. Makedonien och dess huvudstad är ett populärt resmål på den västra delen av Balkanhalvön. Skopje lockar besökare med sina historiska sevärdheter och sitt enorma utbud av kaféer och mysiga restauranger. Ingen resa till Skopje är komplett utan ett besök vid Dušanbron, den kända stenbron över floden Vardar i centrala Skopje. Bron knyter ihop stadens största torg, Makedonska Torget, med den gamla bazaaren (gamla stan) på andra sidan floden. Den gamla marknaden (bazaaren) beskrivs som ett levande museum över osmanska, bysantinska och moderna byggnader. Tillåt dig att gå vilse bland alla trånga gator och gränder som fylls av små affärer, moskéer och pittoreska hamambad. Runt torget och Stenbron ligger merparten av våra handplockade hotell.

Makedonien ett land som förtjänar betydligt mer uppmärksamhet än vad det får idag. Skopje har renoverats, infrastrukturen har förbättrats, prisnivån är låg och med lågprisflygbolag tar du dig bekvämt, billigt och enkelt dit. Det har aldrig funnits ett bättre tillfälle att besöka landet än nu!

Äta

Det makedonska köket är sannolikt det mest prisvärda i hela Europa så se till att verkligen uppleva matlagningen i en av kontinentens mest underskattade nationer. På makedonska menyer finns grillat kött och många liknande rätter som du även hittar i andra delar av Balkan. Se till att också prova nationalrätten Tavče Gravče, färska bönor som först kokas och sedan bakas i ugnen. En annan favorit är Pastrmajlija som är en slags paj med torkat kött. De flesta restauranger har menyer på både engelska och makedonska.

Nattliv

För den som är sugen på att gå vidare efter middagen finns området Debar Maalo med många nyöppnade barer. Längst öppettider har dock barerna i Čaršija.

Att ta sig till Skopje

Flyg till Skopje (SKP-Alexander den store), 16,6 km från centrala Skopje.

Medeltemperatur per säsong

  • Januari-mars: 17°C dag, -4°C natt
  • April-juni: 30°C dag, 4°C natt
  • Juli-september: 32°C dag, 10°C natt
  • Oktober-december: 24°C dag, -3°C natt

Bra att veta

Adresserna i Skopje kan vara lite förvirrande. Det är oftast bara gatunamnen som anges eftersom det i regel inte finns några nummer.

Makedoner pratar ganska bra engelska överlag, och att prata är något som de gärna gör! Inte minst är de väldigt nyfikna på Sverige och är kända för sin gästvänlighet och varma mottagande.

Makedonien är ett mycket prisvärt resmål och räknas som ett av de billigaste länderna i Europa. Att åka buss är superbilligt, och likaså är taxi jämfört med andra europeiska länder. Taxametern startar på så lite som 6 SEK och ökar sedan 3 SEK per kilometer.

Makedonien har på senare år sett fler turister, men på det stora hela så är landet fortfarande outforskat bland turister. Så boka en resa snarast och passa på att njut av det genuina!

Externa länkar

http://www.arrivalguides.com/sv/Travelguides/Europe/Macedonia/Skopje

https://www.tripadvisor.se/Attractions-g295110-Activities-Skopje_Skopje_Region.html

https://www.swedishnomad.com/sv/7-anledningar-att-alska-makedonien/

Beställ din resa på nätet! Billigt, enkelt, snabbt och tryggt. 

När du beställer din resa till Skopje hos TripX omfattas du av den svenska resegarantilagen. Vi på TripX vill alltid erbjuda de billigaste resorna utan att kompromissa med kvalitet och säkerhet. Det skall vara enkelt och bekvämt att resa med TripX, både före, under och efter resan!

Alexandar Square Boutique Hotel

Här bor du på paradläge i hjärtat av Skopje, men närhet till stadens största attraktioner.
Pris från 2 275:- inklusive flyg!
Se hotell

Skopje Marriott Hotel

Förstklassigt hotell som bjuder på lyx och bästa läget!
Pris från 2 395:- inklusive flyg!
Se hotell

Hotel Ibis Skopje City Center

Populärt centrumhotell en kort promenad från Stenbron, Makedonientorget och flera av stadens viktigaste sevärdheter!
Pris från 2 015:- inklusive flyg!
Se hotell

Hotel London B&B

Som gäst på Hotel London B&B bor du i en historisk byggnad från 1937, bara 100 meter från stadens kändaste torg och mötesplats - Makedoniatorget!
Pris från 2 015:- inklusive flyg!
Se hotell

Concept Hotel Central

Hemtrevligt koncepthotell i centrala Skopje, nära en mängd restauranger, affärer och marknader!
Pris från 1 575:- inklusive flyg!
Se hotell

Solun Hotel & SPA

Hotellet för dig som söker optimal njutning under din semester! Välkommen till det första ECO-hotellet på Balkan.
Pris från 2 355:- inklusive flyg!
Se hotell

Solun'S Riversides Room

Solun's Riverside Rooms är designat av Solun Hotel & Spa och erbjuder ett centralt boende i Skopje, ett stenkast från det Makedonska torget.
Se hotell

Hotel De KOKA

Moderna Hotel De Koka är den perfekta basen för att utforska staden Skopje och allt den har att erbjuda.
Pris från 1 865:- inklusive flyg!
Se hotell

Bushi Resort & SPA

Upplev 5-stjärnig lyx på Bushi Resort & SPA i Gamla Bazaar-distriktet i Skopje, 600 meter från Stenbron och 800 meter från Makedonska torget.
Pris från 2 335:- inklusive flyg!
Se hotell

Hotel City Park

Ett av våra populäraste hotell i Skopje! Här bor du omsluten av restauranger samt med gångavstånd in till centrum.
Pris från 2 255:- inklusive flyg!
Se hotell

Hotel Panoramika Design & Spa

4-stjärniga Design Hotel Panoramika är ett utmärkt boendealternativ i Skopje!
Pris från 2 055:- inklusive flyg!
Se hotell