Billiga resor till Qatar

Qatar

Qatar är en 160 km lång halvö som sticker ut i Persika viken och gränsar till Saudiarabien. Till mestadels består landet av lågt slättland som täckts av sand, sand och åter sand i kombination med att man har mycket kust. Landets huvudstad heter Doha och har cirka 800.000 invånare.

Det bor cirka 2,5 miljoner i emiratet Qatar och majoriteten av dessa är arbetskraft från andra länder. Fram till 1940-talet var det framför allt fiske och pärljakt som stod för landets inkomster men så hittade man det svarta guldet (olja) och det förändrade helt och hållit landets ekonomi och förutsättningar. Men lyckan stannade inte bara där - man fann även naturgas. Med pengarna från dessa fyndigheter inledde man en uppbyggnad av landet  - numera trängs skimrande skyskrapor med konstmuseer och livliga souker, där vi hittar allt från klockor till jaktfalkar. Doha fortsätter än idag att växa och man satsar på lyx och flärd – förebilden är Dubai och deras ” Bigger is Better” -mentalitet. Qatar är officiellt världens rikaste land om man ser till BNP per capita.

Landets stolthet är flygbolaget Qatar Airways som grundades 1997. Idag har man världens modernaste flygflotta och man har mottaget flertalet utmärkelser, bland annat ”Airline of the Year” flera gånger.Flygbolaget knyter ihop mer än 150 destinationer världen över via sitt nav, Hamad International Airport i Doha. Flygplatsen ,som invigdes 2014, har kapacitet att hantera över 200.000 resenärer om dygnet och man har redan fått  5-stjärnig klassificering -  enbart sex flygplatser i världen erhåller denna klassificering.

Hamad International Airport ligger precis söder om Doha och både taxi samt lokalbuss finns att tillgå. Taxameter gäller vid resor med taxi och det är olika priserna beroende när på dygnet du åker. Räkna med cirka 15-30 minuters taxiresa för att nå centrala delarna av Doha, beroende på trafik. Lokalbuss är ett prisvärt alternativ från flygplatsen men notera att du måste köpa ett Karwa Smartcard för att kunna betala på bussen (det går ej med något annat betalningsmedel om du vill åka buss). Du kan inhandla detta kort vid Information Desk, som är belägen i närheten av Baggage Claim nummer 5 och 6.

Avstånd:

Flygplatsen - Doha Hamn                                                            13 km

Flygplatsen - Villaggio Mall (shoppingcenter)                           23 km

 

Värt att veta:

Behagligast väder är från oktober till april. Mellan maj till september är det inte ovanligt med temperaturer över 40 grader, i kombination med hög luftfuktighet.  Nätterna är som svalast från december till februari med temperatur i snitt mellan 13–15 grader.

Bikiniförbud kan förekomma på vissa stränder.

Axlar och knä ska vara övertäckta när man vistats i offentliga miljöer.

Restauranger utanför hotellen serverar inte alkohol. Det förekommer stora prisskillnader beroende på om man äter "på stan" eller på hotell. Nattlivet i Doha är lugnt – populära nattklubbar finns oftast på hotell, som då lockar både lokalbefolkningen och turister, särskilt under torsdagar och fredagar då det är helg i Qatar.

Säkerhetsdeposition kan förekomma vid incheckning.

På hotellets spaavdelning är det oftast separata avdelningar för kvinnor och män.

Det kan finnas lokala lagar som gör att ogifta gäster inte kan dela rum. Det är gästernas ansvar att kunna uppvisa äktenskapsbevis om så krävs av boendet.

Visum är obligatoriskt för svenska medborgare och köps på flygplatsen vid ankomst. Det går bra att betala med kort och kostnaden är ca 250 kr och gäller i 30 dagar. Ditt pass måste vara giltigt i minst 6 månader vid inresedatum. Provisoriska pass eller främlingspass accepteras ej, så kontrollera giltigheten på ditt pass i god tid innan avresa. Om du ej är svenska medborgare,så måste du ta kontakt med Qatars ambassad för att undersöka vad gäller.

Marsa Malaz Kempinski The Pearl

Högklassigt hotell beläget på egen ö.
Pris från 10 365:- inklusive flyg!
Se hotell

Grand Hyatt Doha

Ett av våra toppval,nära Doha Golf Club.
Pris från 9 355:- inklusive flyg!
Se hotell

DoubleTree by Hilton Hotel Doha Old Town

Bo på omtyckt hotell i hjärtat av Doha.
Pris från 7 785:- inklusive flyg!
Se hotell

Radisson Blu Hotel Doha

Hotell i hjärtat av Dohas shoppingområde.
Pris från 7 865:- inklusive flyg!
Se hotell

Doha Marriott Hotel

Hotell på privat strand med utsikt över Persiska viken.
Pris från 8 755:- inklusive flyg!
Se hotell

Sharq Village & Spa By Ritz Carlton

Upplev förstklassig service på Sharq Village & Spa.
Pris från 10 975:- inklusive flyg!
Se hotell

Hilton Doha Hotel

Omtyckt hotell vid strandpromenaden.
Pris från 9 195:- inklusive flyg!
Se hotell