Billiga resor till Doha

Doha

Qatars huvudstad, Doha, är ett resmål som har tagit och fortsätter ta stora steg som turistmål. Efter att staden ,helt otippat, blev utsedd till värd för fotbolls-VM 2022, så har man hamnat i världens blickfång.

Doha lockar med museum, skyskrapor, shopping, kryddoftande gränder och äventyr i öknen. Bästa sättet att ta sig runt i staden är antingen till fots eller taxi –  både alternativen är säkra.

Längs med den sju kilometer långa strandpromenaden ”The Corniche ”hittar vi stora sevärdheterna såsom Nationalmuseet och Nationalteatern. Västerut från Doha finns kilometerlånga stränder med klarblått vatten och gyllene sand.

På den nygamla beduinmarknaden Souf Waqif finns smycken och kläder till vävda textilier och kryddor att betrakta – priserna variera från högt till lågt. Shoppingen är annars i regel exklusiv, med välkända märken som vi hittar i andra storstäder som New York och Paris. Det finns flera shoppingcenter i Doha med både varierat och spännande utbud - det mest spektakulära är Villaggio Mall, som är inspirerat av Venedig. Cirka 50.000 personer hittar hit varje dag och botanisera sig igenom shoppingcentrets 220 affärer och matställe. Och ja, man kan till och med ta en tur med en gondol här.

Landets största sanddyner ligger sydväst om Doha, och är ett omtyckt utflyktsmål för både lokalbefolkningen samt turister. Ökenlandskapet förändras ständigt beroende på tid på dagen och ljusförhållanden - färgerna från soluppgång och solnedgång är dramatiskt vackra och de klara nätterna visar upp en stjärnhimmel som kan gör vem som helst mållös. Oavsett hur man än väljer att upptäcka landskapet, på det mer adrenalinstinna alternativet jeep eller på det väldigt mycket mer långsamma alternativet kamel, så blir det ett minne för livet.

 

Värt att veta:

Behagligast väder är från oktober till april. Mellan maj till september är det inte ovanligt med temperaturer över 40 grader, i kombination med hög luftfuktighet.  Nätterna är som svalast från december till februari med temperatur i snitt mellan 13–15 grader.

Bikiniförbud kan förekomma på vissa stränder.

Axlar och knä ska vara övertäckta när man vistats i offentliga miljöer.

Restauranger utanför hotellen serverar inte alkohol. Det förekommer stora prisskillnader beroende på om man äter "på stan" eller på hotell. Nattlivet i Doha är lugnt – populära nattklubbar finns oftast på hotell, som då lockar både lokalbefolkningen och turister, särskilt under torsdagar och fredagar då det är helg i Qatar.

Säkerhetsdeposition kan förekomma vid incheckning.

På hotellets spaavdelning är det oftast separata avdelningar för kvinnor och män.

Det kan finnas lokala lagar som gör att ogifta gäster inte kan dela rum. Det är gästernas ansvar att kunna uppvisa äktenskapsbevis om så krävs av boendet.

Visum är obligatoriskt för svenska medborgare och köps på flygplatsen vid ankomst. Det går bra att betala med kort och kostnaden är ca 250 kr och gäller i 30 dagar. Ditt pass måste vara giltigt i minst 6 månader vid inresedatum. Provisoriska pass eller främlingspass accepteras ej, så kontrollera giltigheten på ditt pass i god tid innan avresa. Om du ej är svenska medborgare,så måste du ta kontakt med Qatars ambassad för att undersöka vad gäller.

Marsa Malaz Kempinski The Pearl

Högklassigt hotell beläget på egen ö.
Pris från 10 365:- inklusive flyg!
Se hotell

Grand Hyatt Doha

Ett av våra toppval,nära Doha Golf Club.
Pris från 9 145:- inklusive flyg!
Se hotell

DoubleTree by Hilton Hotel Doha Old Town

Bo på omtyckt hotell i hjärtat av Doha.
Pris från 7 785:- inklusive flyg!
Se hotell

Radisson Blu Hotel Doha

Hotell i hjärtat av Dohas shoppingområde.
Pris från 7 925:- inklusive flyg!
Se hotell

Doha Marriott Hotel

Hotell på privat strand med utsikt över Persiska viken.
Pris från 8 705:- inklusive flyg!
Se hotell

Sharq Village & Spa By Ritz Carlton

Upplev förstklassig service på Sharq Village & Spa.
Pris från 11 215:- inklusive flyg!
Se hotell

Hilton Doha Hotel

Omtyckt hotell vid strandpromenaden.
Pris från 9 135:- inklusive flyg!
Se hotell