logo
logo
logo
logo

Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Navigate backward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

,
Costa Dorada

Costa Dorada

Costa Dorada omnämns ”Den gyllene kusten” och denna omtalade kustremsa börjar söder om Barcelona, passerar utanför Tarragona och slutar nere vid floden Ebros mynning! Costa Dorada består av mil efter mil med långgrunda sandstränder som kantas av charmiga semesterorter, alla med sina personliga drag och signum!

Costa Dorada kännetecknas för sina utmärkta guldfärgade sandstränder som avlöser varandra, nästan helt utan avbrott, längs den 92 kilometer långa kustremsan. Området i södra Katalonien är särskilt populärt och attraktivt för familjer som reser med barn. De många semesterorterna som Salou, Tarragona, Sitges & Castelldefels erbjuder enkel och lättvindig transport med tåg eller buss för att ta sig runt och uppleva kontrasten mellan landskapen längs kusten och i inlandet!

Här har ni alla förutsättningar och tusentals möjligheter för att njuta av storslagen natur och ta del av det gigantiska utbudet av utomhusaktiviteter såsom vandring, mountainbiketurer, ridning, vattensporter, dykning och självklart, golf! Costa Dorada är en utmärkt destination för golfentusiaster, här hittar ni några av Spaniens vackraste golfbanor. Costa Dorada erbjuder den perfekta mixen av en skön sol- och badsemester med inslag av spännande utflykter och äventyr. Här finns något för alla!

OBS! I Katalonien är varje turist skyldig att betala turistskatt, vilket man gör direkt till hotellet. Kostnaden är på cirka mellan 0.50 – 3 € per person och natt. Barn upp till 15 år betalar inget.

Tips!

I Salou hittar du en 1,2 km lång gyllene sandstrand, med blå flagg, som hör till de mest kända stränderna i Costa Dorada. Här ligger även den roliga nöjesparken Port Aventura som är en av Europas största!

Det antika romerska Tarraco (det gamla romerska namnet på den nuvarande staden Tarragona) lever vidare i Tarragona med historiska monument som har förklarats världsarv av UNESCO.  Den romerska cirkusen, där hästkapplöpningar hölls, och resterna från stadsmuren som romarna år 218 före Kristus, när de erövrade staden, lät bygga för att skydda sin besittning är två exempel på sevärdheter som vi rekommenderar att du får med dig!

Om Salou passar bäst för barnfamiljer är Sitges det givna valet för storstadsmänniskor, partydjur och homosexuella! En färgsprakande stad som vi lovar kommer att dig med storm!

Och endast 20 minuter från citypulsen i världsmetropolen Barcelona ligger den relativt oexploaterad småstaden Castelldefels! Här upplever du det bästa av två världar, en rogivande semestersfär med närhet till shopping & ett nöjesliv som du bara kan hitta i Barcelona!

Oavsett om du letar efter ett bekvämt familjeresmål, en färgsprakande resa med vännerna eller en romantisk get away uppmuntrar vi dig att besöka Costa Dorada och upptäcka alla alternativ där. Hitta just ditt favoritresmål & hotell och tveka inte att höra av dig till vår behjälpliga kundservice om du har några funderingar! Costa Dorada är bara en kort resa bort! När reser du?

Beställ din resa på nätet! Billigt, enkelt, snabbt och tryggt.

När du beställer din resa till Costa Dorada hos TripX omfattas du givetvis av den svenska resegarantilagen. Vi på TripX har som mål att erbjuda de billigaste resorna utan att kompromissa bort kvalitet och säkerhet. Det skall vara enkelt och bekvämt att resa med TripX, både före, under och efter resan.

Rectangle 5 CopyCreated with Sketch.
Group 18Created with Sketch.