Billiga resor till Valencia

Valencia

På Spaniens östra kust ligger landets tredje största stad, Valencia, som erbjuder en fantastisk kombination av stad, sol, strand och massor av spektakulära aktiviteter. Och Paella.

Valencia brukar kallas för paellans hemstad och har därför paellan som sin lokala specialitet på sin meny. Staden är även känd för sina apelsiner och sitt fotbollslag (Valencia CF) och även för att ha ett livligt uteliv och fantastiska festivaler.

Valencia har en blandning av gamla och nya byggnader, vilket gör att staden har en unik och autentisk atmosfär. Från medeltida slott och torn till modernistisk och konstnärlig arkitektur, från fina, små, affärer till stora köpcentrum. Här hittar du allt från billiga märken till väldigt exklusiva. Valencia har allt.

Staden är ett centrum för internationell och avantgardistisk design och en av Europas mest aktiva städer när det gäller mässor och kongresser.

Konst - och vetenskapsstaden (Ciutat de les Arts i les Ciències) är ett gigantiskt komplex med futuristiska byggnader nära kusten, och rekommenderas som ett måste för alla stadens turister. Här finns också Europas största akvarium Oceanografico. Ciutat de les Arts i les Ciències är ett två kilometer långt område och en perfekt dagsaktivitet när du önskar en paus från stranden och solstolen. Ta en guidad tur eller vandra själv runt i omgivningarna.

Genom sitt geografiska läge har Valencia historiskt sett varit Spaniens hamn mot Medelhavet, och erbjuder ett utmärkt läge vid havet. Här är stränderna stora och långa, med ren, mjuk sand. Det är den fina sanden och det kristallklara vattnet, det vidsträckta öppna havet och de kustnära bergskedjorna som förutom gastronomiska festligheter och ett rikt kulturliv gör Valencia och dess kust särskilt attraktiv.

Prova bland annat den populäraste stranden, La Malvarrosa, som börjar runt hamnområdet och delas upp i två sektioner, Playa las Arenas och Playa Cabanyal, som sträcker sig upp till Playa de Patacona.

En gång i tiden, delade en bred flod staden, likt floden Themsen i London. Idag är floden en park, och den största innerstadsparken i hela Europa. Den berömda Turia parken sträcker sig som en ådra genom hela Valencia och är en av stadens fem offentliga parker.

Valencia är en stad fylld av överraskningar!

Ta sig runt

Åtta kilometer från centrum ligger Valencias flygplats. Du kan ta tunnelbanan till stan. Det tar cirka 25 minuter. Annars kan du även hoppa på stadsbuss nummer 150. Bussresan tar cirka 25 minuter. Det finns också gott om taxibilar utanför ankomstterminalen. I Valencia finns det bra bussförbindelser och mycket taxibilar. Tunnelbana och lokaltåg går också att åka, och vill du hyra bil går det naturligtvis också bra.

Bra information

Klimat

Högsäsongen sträcker sig från juni till augusti, då det är som varmast. Men maj och september är fina månader med behagligt klimat och mindre trängsel. Hösten och vintern kan vara mycket solig men svalare och med mer blåsigt väder.

Externa länkar

http://www.vagabond.se/artiklar/partner/20170406/pittoreska-valencia-8-saker-du-inte-far-missa-under-ett-besok-spanienpartner/

https://www.getyourguide.se/valencia-l49/

https://www.yr.no/place/Spain/Valencia/Valencia/

Beställ din resa på internet hos TripX

Billigt, tryggt, snabbt och enkelt, allt på en gång. När du beställer din resa till Valencia hos oss på TripX omfattas du givetvis av den svenska resegarantilagen. Vi på TripX har alltid som mål att erbjuda de billigaste resorna utan att kompromissa bort kvalitet och trygghet. En resa skall vara enkelt att boka och framförallt billigt. Resor du med TripX, är vi med både före, under och efter resan!

Hotel Kramer

Modernt och elegant mellanklasshotell bara 5 minuter från centrala Valencia!
Pris från 1 885:- inklusive flyg!
Se hotell

Hotel ILUNION Valencia

Modernt 4-stjärnigt hotell med utomhuspool, fitnesscenter och gratis WiFi i alla utrymmen.
Pris från 1 725:- inklusive flyg!
Se hotell

Hotel ILUNION Aqua 3

Designhotellet Ilounion Aqua 3 ligger bara 300 meter från Valencias Ciutat de les Arts i les Ciències (CAC) och Europas största akvarium L'Oceanogràfic!
Pris från 1 835:- inklusive flyg!
Se hotell

Casual Valencia de las Artes

3-stjärnigt hotell i Camins al Grau, med uppvärmd inomhuspool och bastu.
Pris från 1 755:- inklusive flyg!
Se hotell

Casual Valencia Vintage

Budgethotell med utmärkta kundomdömen, i centrala Valencia!
Pris från 1 675:- inklusive flyg!
Se hotell

Eurostars Rey Don Jaime

4-stjärnigt hotell i ett imponerande höghus nära Gamla stan och stranden! Njut av utsikten från utomhusbassängen på taket.
Pris från 2 225:- inklusive flyg!
Se hotell

MYR Hotel Plaza Mercado & Spa

Hotell i hjärtat av Valencia, med lyxiga suiter och spacenter!
Pris från 3 075:- inklusive flyg!
Se hotell

Sorolla Palace by Sercotel Hotels

4-stjärnigt hotell med en vacker terrass med utomhuspool, 50 meter från Valencias kongresscenter.
Pris från 1 945:- inklusive flyg!
Se hotell

SH Hotel Boutique Ingles Valencia

Charmigt centrumhotell i boutique-stil! Boendet ligger i ett imponerande palats från 1700-talet.
Pris från 2 495:- inklusive flyg!
Se hotell

Vincci Lys Hotel

Bo mitt i smeten, runt hörnet från tågstationen, på 4-stjärniga Vincci Lys med takterrass.
Pris från 3 545:- inklusive flyg!
Se hotell