Billiga resor till Krabi

Krabi

Om du tycker om vacker natur, härligt hav och knastermjuka stränder så kommer Krabi att vara ett utmärkt alternativ för en semester utöver det vanliga.

Provinsen Krabi har cirka 450 000 invånare och här hittar vi bland annat Ao Nang, Koh Lanta och Ko Phi Phi. Provinsen är ett utmärkt som utgångspunkt för upptäcktsfärder då det finns cirka 150 öar, stora som små, att besöka. Omvärlden fick upp ögonen för regionen år 2000 mycket på grund av filmen ”The beach” med Leonardo DiCaprio i huvudrollen.

Staden Krabi, med cirka 25 000 invånare, är belägen cirka 85 mil söder om den thailändska huvudstaden Bangkok. Innan 80-talet var Krabi en liten fiskeby tills de första omgångarna av turisterna hittade dit och därefter förvandlades Krabi till en fullfjädrad stad där turism numera är den viktigaste inkomstkällan. Klättring, fågelskådning, dykning, golf och ridturer är några adrenalinkickar man kan ta sig an med Krabi stad som utgångspunkt. Busstationen är belägen cirka 7 km utanför stan och heter Ban Talaad, där bland annat bussar till Phuket och Bangkok avgår. Avstånden i själva stan är dock små och bästa förflyttningsmedlet är oftast fötterna. Stränderna däremot ligger en bra bit utanför stadskärnan och dit kan du ta dig med songthaew (kollektivtaxi), mc-taxi eller båt. Krabis flodpir heter Chao Fah och från den går båtar till bland annat Ko Phi Phi och Koh Lanta.

Dock så är det badorten Ao Nang som är själva i Krabiprovinsen. Orten har ett färgstarkt myller av butiker, restauranger och marknadsstånd men utelivet i Ao Nang är ett långt ifrån utsvävningarna på andra thailändska turistorter. Här slinker man oftast in på en bar eller sitter kvar lite längre på restaurangen på kvällskvisten. Med en longtailbåt tar du dig lätt till de fina stränderna på öarna i närheten.

Avstånd:

Krabi Airport – Krabi stad:           12 km

Krabi Airport – Ao Nang:              24 km

Det finns minibusservice från flygplatsen i Krabi om ni är några stycken som fyller upp bussen. Annars finns taxi från flygplatsen. TripX erbjuder även transfer som tillval när ni bokar er resa. Till många hotell väljer ni mellan privat taxi eller shuttle buss.

Bra att veta:

Som svensk medborgare behöver du inte något visum om du ska stanna i Thailand i mindre än 30 dagar då du automatiskt får 30 dagars turistvisum vid ankomst. För resa till Thailand måste du ha en giltig resehandling i form av ett pass, och giltighetstiden måste vara minst 6 månader. Reser du från Sverige finns det inga krav på vaccinationer för inresa i Thailand. Se till att du även har en giltig och bra reseförsäkring tecknad.

Tänk på att det ej är tillåtet att röka på många offentliga platser samt på många hotell - speciellt avsedda områden för rökning förekommer. Det är även förbjudet att föra in samt använda elektroniska cigaretter i Thailand.

I syfte att bevara Thailands natur och stränder har thailändska myndigheter tagit bort kommersiell verksamhet på stränderna. Det innebär att vissa verksamheter inte längre är tillåtna på stränderna, exempelvis strandcaféer och uthyrning av solstolar och parasoller.

Observera att det är vanligt att hotellet tar ut en deposition för minibaren när du checkar in.

På en del boende tillämpar man att barn dela säng med föräldrarna, dvs att ni får dela på befintlig säng eller sängar i rummet/lägenheten.

Klicka här för att läsa om de bästa transportmöjligheterna från/till flygplatsen.

Beyond Resort Krabi

Tropisk tillflykt beläget en minut från stranden.
Se hotell

Centara Anda Dhevi Resort & Spa Krabi

Högklassigt och strandnära boende beläget ett stenkast från Ao Nangs härliga myller.
Pris från 8 375:- inklusive flyg!
Se hotell

Centara Grand Beach Resort & Villas Krabi

Lyxigt strandnära boende vid en privat bukt utanför Ao Nang.
Pris från 12 605:- inklusive flyg!
Se hotell

Red Ginger Chic Resort Hotel

Chict boende med promenadavstånd till strand och centrum.
Pris från 7 685:- inklusive flyg!
Se hotell

ibis Styles Krabi Ao Nang

Prisvärt boende mitt i natursköna Ao Nang!
Pris från 5 955:- inklusive flyg!
Se hotell

Sugar Marina Resort - Cliffhanger Aonang

Prisvärt boutiqehotell beläget i Ao Nang.
Pris från 20 265:- inklusive flyg!
Se hotell

Wake Up Aonang Hotel

Trevligt mellanklasshotell med promenadavstånd till stranden.
Se hotell

Dusit Thani Krabi Beach Resort

Högklassigt hotell med ett fantastiskt strandläge.
Pris från 11 265:- inklusive flyg!
Se hotell